'VRHUNSKO SKIJANJE'

Kostelić: Sažeo sam sve znanje o skijanju

02.01.2012 u 21:05

Bionic
Reading

U sklopu Vip Snow Queen Trophyja 2012. predstavljen je hrvatski prijevod knjige 'Vrhunsko skijanje' (Ultimate skiing), sveobuhvatnog priručnika koji obrađuje sve aspekte tehnike skijanja. Autor knjige je jedan od vodećih američkih stručnjaka za skijašku tehniku Ron LeMaster, a urednik hrvatskog izdanja je naš najbolji skijaški trener Ante Kostelić

'Ovo je bio još jedan moj način da promoviram skijanje koje toliko volim i u koje smo mi kao obitelj i kao Hrvatski skijaški savez toliko uložili. Nadam se da će knjiga zanimati skijaške stručnjake, iako je toliko jasno napisana da će biti korisna ne samo ekspertima nego i onima koji se čak i malo zanimaju za ovaj sport', kazao je Ante Kostelić.

U knjizi 'Vrhunsko skijanje' Ron LeMaster između ostaloga objašnjava kako se skije ponašaju u interakciji sa snijegom te kako najbolje rukovati skijama, pancericama i štapovima na najstrmijim padinama i kroz najdublji snijeg. Knjiga je bogato ilustrirana fotografijama, tzv. kinogramima, koje zorno prikazuju ono o čemu autor piše.

'Oduvijek sam sanjao da ću napisati knjigu o skijanju u koju ću sažeti svoje znanje o ovom sportu i ova knjiga je ostvarenje tog sna. Drago mi je što ju je Ante Kostelić prepoznao, što mu se svidjela i što mi je predložio ovaj prijevod koji je vjeran originalu', izjavio je Ron LeMaster.

Ron LeMaster je instruktor skijanja i trener već više od 30 godina. Certificiran i akreditiran od udruge Professional Ski Instructors of America, LeMaster je i tehnički savjetnik američke skijaške reprezentacije i Vail Ski Schoola, te drži predavanja o tehnici i biomehanici školama skijanja i skijaškim timovima diljem Sjeverne i Južne Amerike te Europe.