CIJEPITI SE ILI NE?

Koronavirus ušao na Baldekin, zaraza se proširila među košarkašicama i košarkašima, odgođene su već četiri utakmice...

28.10.2021 u 08:52

Bionic
Reading

Nije dugo trebalo čekati da se pogoršana epidemiološka situacija u državi odrazi na sportska natjecanja. Prvi na udaru su dvoranski sportovi.

Nakon što je prošlog tjedna zbog zaraze odgođena utakmica Premijer ženske lige koja se trebala odigrati u Osijeku između ŽKK Mursa i ŽKK Šibenik zbog pozitivnog nalaza na Covid-19 kod jedne igračice gostujuće ekipe situacija je eskalirala.

Naime, svega četiri dana kasnije slijede nove odgode. Korona se proširila među košarkašicama Šibenika pa je otkazan njihov susret s prvakom Hrvatske, dubrovačkom Ragusom.

Zaraza se proširila Baldekinom i sustigla i mušku ekipu GKK Šibenik. I tamo je veći broj zaraženih igrača zbog čega je otkazana njihova utakmica HT Premijer lige protiv Vrijednosnica Osijek.

Obje utakmice su bile na rasporedu predstojeći vikend, a novi termini odredit će se naknadno. Istovremeno zbog pozitivnih nalaze kod nekoliko igrača Šibenke odgođena je i utakmica Alpe Adria kupa između Šibenke i čeških Pardubica koja se trebala igrati u utorak, 2. studenoga.

Situacija će se sljedećih dana s posebnom pozornošću pratiti i u Zadru koji je bio posljednji protivnik Šibenke u domaćem prvenstvu.

Ovakve vijesti na dnevni red ponovno stavljaju pitanje procijepljenosti među sportašima. Situacija s koronom eskalira, a potencijalne nove ograničavajuće mjere među prvima će osjetiti upravo oni.