KAKAV PREVARANT

Ponajbolji hokejaš današnjice nakon optužbi za seksualno zlostavljanje supruge ponovno u središtu skandala. Je li moguće da je mislio da će mu ovo proći?

20.10.2021 u 10:14

Bionic
Reading

Hokejaš San Jose Sharksa Evander Kane (30) suspendiran je na 21 utakmicu bez plaće od strane Nacionalne hokejaške lige (NHL) zbog kršenja pravila COVID-19.

Kane je suspendiran nakon što je otkriveno kako je svom klubu i NHL ligi navodno podnio lažnu karticu o cijepljenju.

'Iako smo zadovoljni Evanderovom predanošću, iznimno smo razočarani njegovim zanemarivanjem zdravstvenih i sigurnosnih protokola koje su uspostavile NHL i NHLPA', poručili su iz kluba.

Napadač se ispričao svojim suigračima, klubu i navijačima te obećao kako će u budućnosti "donositi bolje odluke".

'Pogriješio sam, zbog čega iskreno žalim i preuzimam odgovornost', rekao je Kane koji će izgubiti oko 1.6 milijuna dolara plaće, a novac će otići u Fond za pomoć igračima.

'Tijekom suspenzije sudjelovat ću u savjetovanju koje će mi pomoći u donošenju boljih odluka u budućnosti. Kad suspenzija završi, planiram se vratiti na led uz veliki trud, odlučnost i ljubav prema hokeju0 poručio je 30-godišnji Kanađanin.

NHL je također, objavio i kako ne postoje dokazi o navodnom seksualnom i fizičkom zlostavljanju, koje je prijavila njegova bivša supruga Ena.

Kane je prošle sezone predvodio Sharkse sa 22 gola i 27 asistencija u 56 utakmica.