PETA U ARENI

Korenu za rođendan pobjeda nad Olimpijom

17.01.2012 u 12:41

Bionic
Reading

Peta utakmica Ice Fevera igra se večeras u Areni; ljubljanska Olimpija odigrat će (revijalnu) utakmicu protiv zagrebačkih 'medvjeda'

Večeras s početkom u 19.15 sati u zagrebačkoj Areni gostovat će ljubljanska Olimpija. 'Zmajčeki' su tradicionalno neugodan gost 'medvjedima', a u posljednjoj međusobnoj utakmici 'regularnog' dijela prvenstva valja očekivati lagani ritam i dosta golova. Naime, obje ekipe su osigurale doigravanje i bilo bi naivno očekivati prejaki ritam u kojem postoji mogućnost ozljeda.

Gal Koren jučer je proslavio 20. rođendan i vjerujemo da ne bi imao ništa protiv da golom ili asistencijom kontra 'zmajčeka' sam sebi čestita.

'Olimpija je dobra momčad, stariji igrači su vrlo opasni, a mladi se trude dokazati. Neće biti lako, ali vjerujem u pobjedu', kazao nam je mladi Slovenac.

Olimpija u posljednje vrijeme puno zabija, ali i puno prima. To je možda prilika i da Medveščak konačno zabije više golova, raspuca napadače i konačno odigra utakmicu vrijednu ovacija punih tribina.

'Imate pravo, možda je baš Olimpija prilika da se malo raspucamo u Areni. Neće baš biti lako, ali već je vrijeme da razveselimo Arenu s više golova u mreži suparnika.'

Svoje prve hokejaške korake Koren je napravio upravo u Olimpiji, no zbog toga neće biti milosrdniji ako dođe u priliku zabiti.

'Olimpija je moj prvi klub i protiv njega je uvijek gušt igrati, no nema govora o tome da bi me to sputalo u igri. Kad izađem na led 'zmajčeki' su mi isti kao i svaki drugi suparnik.'

U dosad odigranih 28 utakmica Gal Koren je zabio jedan gol i dvaput dodao suigračima za pogotke. Ozljede, srećom lakše prirode, ove sezone su mu malo poremetile ritam treninga i nastupa na utakmicama, no za 'zmajčeke' je spreman. Sad im samo još treba isporučiti rođendanski poklon.

Na kraju svakako valja naglasiti da će Ljubljančani u Zagreb doputovati bez ozljeđenih Justina Taylora (13 golova, 17 asista ove sezone) i Aleša Mušiča (18 golova, 23 asista), te Mihe Verliča i Anže Ropreta, a golman Jean-Philippe Lamoureux vjerojatno će najviše strepiti od Ryana Kinasewicha koji je Olimpiji u devet utakmica zabio čak 10 golova i ostvario još pet asistencija.

Ove sezone Medveščak i Olimpija odigrali su tri međusobne utakmice, jedinu u Zagrebu dobili su gosti u produžecima, dok su 'medvjedi' u obje utakmice u Ljubljani pobijedili (2:1, 5:3).