naomi osaka ga 'ulovila'

Kontroverzni Nick Kyrgios zbog svog je ponašanja postao izuzetno cijenjen, a generaciji Z čak i - idol?!

21.06.2022 u 10:38

Bionic
Reading

Kontroverzni australski tenisač Nick Kyrgios postao je prva velika akvizicija agencije Evolve koju su u svibnju osnovali japanska teniska zvijezda Naomi Osaka i njen dugogodišnji zastupnik Stuart Duguid, nakon što su oboje napustili agenciju IMG.

Kyrgios je trenutačno 45. na pojedinačnoj ATP ljestvici, a dosad je u karijeri osvojio šest ATP naslova. U listopadu 2016. godine 27-godišnji Australac bio je 13. tenisač svijeta, ali zbog svog osebujnog temperamenta i ozljeda nije uspio svoj neosporni talent pretočiti u vrhunske rezultate.

No, ove je sezone pokazao da još uvijek može igrati na vrhunskoj razini pa je tako u paru s prijateljem i sunarodnjakom Thanasijem Kokkinakisom osvojio Australian Open, a na posljednja tri turnira u Houstonu (zemlja), Stuttgartu i Halleu (trava) bio je polufinalist u pojedinačnoj konkurenciji.

Čini se da je upravo Kyrgiosov temperament bio jedan od glavnih argumenata za suradnju s Evolveom.

'On ima jedinstven stil, njegova strastvenost i osobnost su jedinstveni u tenisu', izjavila je Osaka za Boardroom.TV dodajući da je Kyrgios 'utjelovljenje sportaša s kakvim želi raditi'.

'Nick je najtalentiraniji i najzabavniji tenisač na Touru. Njegova energija je zarazna. Voljeli ga ili mrzili, ne možete skinuti pogled s njega. Za generaciju Z i mlađe on je ikona', dodao je Stuart Duguid.

Kyrgios će sljedeći tjedan nastupiti u Wimbledonu, dok je Osaka, koja se prošle godine borila s depresijom, zbog ozljede Ahilove tetive bila prisiljena otkazati sudjelovanje na trećem Grand Slam turniru u sezoni.