SNJEŽNA KRALJICA 2017.

Konačna potvrda: Sljeme je spremno za Snježnu kraljicu!

26.12.2016 u 16:44

Bionic
Reading

Crveni spust na Sljemenu spreman je za utrke Svjetskog skijaškog kupa 'Snow Queen Trophy 2017', potvrdili su direktor FIS Svjetskog kupa za muškarce Emanuel Couder i kontrolor FIS-a Gorazd Bedrač, koji su obavili posljednju snježnu kontrolu...

Predstavnici FIS-a bili su zadovoljni stanjem slalomske staze na Sljemenu te su pohvalili organizatora i djelatnike Skijališta Sljeme, zahvaljujući kojima je Crveni spust već danas dobio i službeno 'zeleno svjetlo' za utrke 3. i 5. siječnja.

'Unaprjeđenje sustava zasnježenja pridonijelo je ne samo potvrdi održavanja utrka već na snježnoj kontroli, već i ranijem otvaranju skijališta za građanstvo i pokazalo se kao pun pogodak već u prvoj sezoni', istaknuo je Emanuel Couder.

Ovog puta je na FIS-ovoj snježnoj kontroli bilo riječi isključivo o završnoj pripremi staze sljedećih dana, a ne o potvrdi održavanja utrka. Završna preparacija staze predviđena je za petak, 30. 12., kada će se staza dodatno injektirati vodom kako bi što bolje izdržala sve slalomašice i slalomaše te im omogućila što jednakije uvjete.

Snježni pokrivač na Crvenom spustu iznosi prosječno 80 centimetara, a topovi čekaju spremni nadolazeće minuse koji su najavljeni ovoga tjedna kako bi se zasniježili i Zeleni spust, koji je ujedno i staza za zagrijavanje, te Plavi spust i Činovnička livada za građanstvo.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u utorak, 3. siječnja, s početkom prve vožnje u 13.00 i druge u 16.15 sati, dok je muška slalomska utrka na programu u četvrtak, 5. siječnja, i to sa startom prve vožnje u 14.45, a druge u 18.00 sati.