PREOKRET NizozemskE

Koemanov lukavi trik s papirićem i Van Dijkom osigurao Hrvatskoj status nositelja

20.11.2018 u 15:24

Bionic
Reading

Iako je Hrvatska porazom 2:1 u Londonu od Engleske ispala iz elitnog razreda Lige nacija ipak izbornik Zlatko Dalić i igrači mogu biti zadovoljni činjenicom da je zadržan status nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Euro. Za to je, osim četiri Hrvatska boda, zaslužna i Nizozemska koja je protiv Njemačke odigrala 2:2

S nestrpljenjem su hrvatski izbornik Zlatko Dalić i njegovi suradnici čekali rasplet u preostalim utakmicama kako bi doznali je li naša selekcija zadržala status nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Euro. I već prva utakmica sve je dvojbe otklonila.

Nizozemci su remijem kod Njemačke u Gelsenkirchenu osigurali završni turnir Lige nacija iako su nakon vodstva domaćina 2:0, golovima Wernera (9) i Sanea (20), na trenutke izgledali izgubljeno. Pet minuta prije kraja utakmice Nijemci su držali vodstvo 2:0, a tada kreće preokret. Golovima Promesa (85) i Van Dijka (90) Nizozemci su osigurali prvo mjesto u skupini i sa stilom izborili plasman na završni turnir Lige nacija.

No vrlo brzo nakon utakmice objavljene su fotografije kako je igrač Liverpoola Van Dijk u ruke, uz pomoć nekoliko igrača, dobio papir s formacijom na kojoj je pisalo kako ga izbornik Ronald Koeman postavlja na mjesto centarfora. Očito nije bilo vremena za drugačiji način dojaviti igračima promjenu formacije pa se Koeman odlučio na ovaj staromodan način. Fotografija s papirićem na kojem pišu upute i formacija brzo se proširila društvenim mrežama.

Koemanov lukavi trik, koji srećom po njega nije vidio sudac, pokazao se kao pun pogodak pa tako ispada kako je njegova genijalnost i snalažljivost, jer je upravo Virgil van Dijk zabio gol za 2:2, razveselila Dalića i njegove suradnike. Naravno, ni Modriću i društvu sigurno nije svejedno koga će na ždrijebu kvalifikacija za Euro 2020. izvući.

'Najveća meta i cilj nam je Europsko prvenstvo, sigurno možemo ponoviti uspjeh sa Svjetskog prvenstva. Ovo je sada bio veliki temelj za budućnost. U Ligi nacija su igrali mladi igrači, stvorili smo sinergiju s navijačima, to nam je dugo nedostajalo, oni će nas sada prati diljem svijeta. Nastavljamo dalje', kazao je Dalić nakon poraza od Engleske. Eto, sada kada je jasno da je Hrvatska zadržala status nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Euro 2020. svakako je osjećaj još bolji.

  • +37
Liga nacija, Engleska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL