BLANCPAIN SUPERTROFEO

Kodrić na Nürburgringu ostvario prvu pobjedu i ostao u igri za titulu

19.09.2016 u 12:32

Bionic
Reading

Mladi 19-godišnji Samoborac Martin Kodrić je na Nürburgringu došao do svoje prve pobjede u Lamborghini Blancpain Super Trofeu te tako ostao u igri za ukupnu pobjedu...

Na pretposljednjoj ovogodišnjoj utrci Martin se konačno popeo i na najvišu stepenicu podija i zasluženo odslušao hrvatsku himnu u čast pobjednika.

U konkurenciji od 40 vozača u kvalifikacijama za obje utrke je osvojio drugu startnu poziciju. U prvoj utrci je odmah u prvom zavoju bio prisiljen na vrlo široku putanju uslijed čega je pao na 12. mjesto. Odličnom vožnjom se ipak uspio probiti do šestog mjesta na kraju utrke.

U drugoj utrci odličnim startom uspio se zadržati vrlo blizu vodećem Latvijcu Schlegelmilchu te ga zatim nakon pit stopa i preteći. Martin se tako popeo na najvišu stepenicu podija i postigao rezultat koji nikada u povijesti niti jedan Hrvat nije.

U prvoj utrci je slavio Latvijac Schlegelmilch ispred Spinellija i posade Cozzolino/Brauch. Schlegelmilch je osvojio obje prve startne pozicije, ali ga je u pobjedi u drugoj utrci spriječio naš Martin, tako da je Latvijac završio na drugom mjestu ispred vodećeg u ukupnom poretku, Denisa Linda.

'Konačno je došla i ta dugo očekivana pobjeda. Sve je prošlo kako treba i idem doma sa zasluženim prvim mjestom. Znao sam da mogu i nisam imao u planu ništa osim pobjede. Nakon starta sam bio drugi sve do pit stopa. Onda sam nakon odličnog ulaska i izlaska iz boksa prošao za prvo mjesto, napravio razliku i kontrolirao utrku do kraja. Sada su vrata za ukupnu pobjedu otvorena i u zadnjoj utrci sezone u Španjolskoj se svašta može dogoditi,' zaključio je optimistični Kodrić koji se nalazi na trećem mjestu u ukupnom poretku.