RAT JE POČEO

Klub koji se ne odrekne huligana – izbaciti iz lige!

04.12.2014 u 14:26

Bionic
Reading

U Španjolskoj su se odlučili ozbiljno obračunati s radikalnim navijačkim skupinama, a predsjednik Primere Javier Tebas najavio je teške kazne klubovima koji ih budu podržavali…

Nakon smrti 43-godišnjeg navijača Deportiva uoči dvoboja protiv Atletica prošle nedjelje, čelnici španjolskog nogometa poručili su huliganima: s vama je gotovo.

U suradnji s policijom namjeravaju otjerati ultrase daleko od nogometnih terena, a svaki klub koji se ne priključi toj borbi bit će drastično kažnjen.

'Klub koji surađuje direktno ili indirektno sa skupinama ultrasa doći će na našu listu i zatim ćemo ga kazniti ekonomski, a možda i sportski, oduzimanjem bodova ili izbacivanjem iz lige,' oštro je najavio prvi čovjek Primere Javier Tebas pa se osvrnuo na uvrede s tribina kojih je svaka španjolska utakmica također puna:

'Pripremamo mjere protiv ugrožavanja ljudskih prava, kako bismo završili s verbalnim divljaštvom koji je predigra fizičkom. Razmišljamo što se može učiniti po tom pitanju.'

Što se tiče ubojstva Francisca Taboade, poznatog pod nadimkom 'Jimmy', policija je u srijedu uhitila trojicu Atleticovih huligana za koje se sumnja da su umiješani.