poput istre

Klub koji je stvorio Roberta Baggia na rubu je svoje propasti!

11.01.2018 u 10:51

Bionic
Reading

Nogometaši Vicenze ušli su u štrajk zbog neisplaćenih plaća i klub koji je igrao važnu ulogu u talijanskoj povijesti mogao bi se ugasiti nakon 116 godina postojanja...

Riječ je o bivšem prvoligašu i osvajaču talijanskog Kupa koji je najpoznatiji po tome što su u njegovim redovima stasali nogometni velikani poput Roberta Baggia i Paola Rossija.

No, Vicenza je danas u Seriji C i nalazi se pred vlastitom propasti. Naime, nogometaši su ovih dana ušli u štrajk zbog neisplaćenih plaća i nemaju namjere igrati utakmicu protiv Padove u subotu.

Vlasnik Fabio Sanfilippo unatoč bojkotu nastavio je u srijedu s praznim obećanjima ogorčenim igračima koji više nemaju namjere igrati dok im se barem dio dugova ne isplati.

Autor: YouTube

Dug kluba je oko pola milijuna eura, a Sanfilippo čini se da nema namjere sanirati ga. Igrači se spremaju napustiti momčad, a Vicenzi prijeti izbacivanje iz Serije C, samim time i gašenje kluba koji je nekoć bio jako ugledan u Italiji.

S obzirom da se isto dogodilo ranije u sezoni i Modeni, Seria C mogla bi ostati na samo 17 klubova do kraja natjecanja, što je dobra vijest za Santarcangelo kojeg je kupio predsjednik Osijeka Ivan Meštrović i nalazi se na posljednjem mjestu, no pitanje je hoće li itko ispasti iz lige ove sezone...