PRAVAC - ENGLESKA!

Klopp trener Modriću i Realu? On zna odgovor...

20.05.2015 u 09:13

Bionic
Reading

Pred dortmundskom Borussijom još su dvije utakmice do kraja sezone. Jedna prvenstvena, protiv Werdera, te druga u finalu njemačkog kupa protiv Wolfsburga

A po isteku tih dviju utakmica, od žuto-crnih oprostit će se i Jürgen Klopp, trener koji je na toj funkciji od 2008. godine, a koji je klubu iz Dortmunda donio mnoge radosti i trofeje. Najvažniji su, svakako, dva naslova prvaka Njemačke (2011. i 2012. godine), jedan njemački kup, dva Super-kupa, ali je i odveo momčad do finala Lige prvaka.

No Klopp je rastanak najavio već prije nekoliko tjedana i ne sumnjamo u njegovu odluku. A kako je riječ o odličnom nogometnom stručnjaku, odmah su krenule i špekulacije gdje bi mogao nastaviti karijeru. Prije svih veže ga se uz klubove koji su u sezoni podbacili, a to su i Real Madrid, Manchester City i Liverpool.

Ako je suditi prema riječima bivšeg njemačkog reprezentativca te igrača Bayera, Bayerna i Chelseaja, Michaela Ballacka, Ancelotti zbog Kloppa ne treba brinuti.

'Postoji nekoliko naznaka koje ukazuju da će Klopp uskoro postati trener u Engleskoj', izjavio je Ballack za sport1.de.

'U Engleskoj se o tome već govori na veliko, a uvjeren sam da bi to imalo smisla. On je trener jednog od najboljih njemačkih klubova, ali uživa međunarodno priznanje za svoje uspjehe. Možda i najvažnije, izvrsno govori engleski', zaključio je Ballack.