JEDRENJE

Kljaković-Gašpić u borbi za broncu

12.08.2011 u 19:18

Bionic
Reading

Na Predolimpijskoj regati u engleskom Weymouthu Ivan Kljaković Gašpić kao peti ulazi u plov za odličja klase Finn, Pavle Kostov i Petar Cupać su zauzeli 11. mjesto u 49er-u, s pobjedom u zadnjem plovu regate, dok su Mate Arapov i Ante Šitić ukupno 14. u Zvijezdi

Ivan Kljaković Gašpić u teškom olimpijskom samcu Finnu jedri sutra plov za odličja. Danas je bio osmi i četvrti, sedam bodova zaostaje za Francuzom Jonathanom Lobertom na trećem mjestu. Prvi je Britanac Ben Ainslie, a drugi, a drugi Nizozemac Peter Jan Postma.

'Došli smo evo pomalo do kraja regate s dobrim zaključcima, nekoliko smo dobrih i zanimljivih stvari naučili, tako da sam stvarno zadovoljan. Rezultatski gledano imam šanse za medalju, ali ovo mi je bilo bitnije radi treninga. Kraj je sezone i stvarno sam bio totalno prazan. Zadovoljan sam kako sam jedrio, sutra još plov za odličja, bit će zanimljivo, dobro iskustvo će biti to što ćemo jedriti finale na istom polju kao i dogodine. Veselim se sutrašnjem danu. A onda kući odmarati', kazao je Ivan.

Za naše posade u klasama 49er i Zvijezda natjecanje je završilo. Pavle Kostov i Petar Cupać su zauzeli 11. mjesto, što je jedan od najboljih njihovih rezultata na natjecanjima ovakve razine. Nakon slabog devetog plova regate, zadnji su plov pobijedili i tako na najbolji mogući način zaključili Predolimpijsku regatu.

'Danas smo jedrili po prevrtljivom vjetru, na polju unutar marine. Prvi plov smo dobro startali, međutim korak po korak smo gubili mjesta i ušli zadnji u cilj. U drugom plovu smo rekli sami sebi da to mora biti, išli na nož, dobro smo startali, poveli odmah na samom početku i ušli prvi u cilj. 11. mjesto je za nas dobar rezultat. Zaključak je da trebamo još treninga po jakom vjetru, ovdje su uvjeti zaista ekstremni, jako puše što kod nas u Hrvatskoj nije baš često. Treba tražiti mjesta sa sličnim uvjetima, ili čak dolaziti ovdje. Na tome ćemo raditi', izjavio je Petar Cupać.

Mati Arapovu i Anti Šitiću u klasi Zvijezda pripalo je 14. mjesto. U zadnja dva plova bili su 12. i 16.

'Treba naći bolje mjesto za trening, jer ovdje smo stalno jedrili po jakom vjetru, a toga kod nas zadnje vrijeme nije bilo, imali smo stalno lagane maestrale i nismo došli sto posto spremni za ovakve uvjete. Zadnja dva dana smo loše jedrili, moramo napraviti analizu i vidjeti gdje smo griješili, popraviti to što je prije moguće', kazao je veteran Arapov.

Iz Weymoutha Arapov/Šitić putuju za Irsku, gdje će početkom rujna nastupiti na Europskom prvenstvu.

U petak su podijeljena još četiri kompleta medalja. Pobjednici u dvojcu 470 su Japanke Kondo/Tabata i Francuzi Leboucher/Garos, u Laseru je slavio Australac Tom Slingsby, a u Laser Radialu Nizozemka Marit Bouwmeester.

U subotu, zadnjeg dana Predolimpijske regate, preostala su još tri kompleta medalja: Finn, 49er i Zvijezda.