POLJAK NEMOĆAN

Kličko nokautom u desetoj rundi obranio naslov

30.05.2010 u 11:39

Bionic
Reading

Ukrajinski boksač Vitalij Kličko obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u verziji WBC pobijedivši u subotu u Gelsenkirchenu Poljaka Alberta Sosnowskog tehničkim nokautom u desetoj rundi

Vitalij Kličko (38) dominirao je nad svojim lakšim i osam godina mlađim protivnikom tijekom cijeloga meča, što je i rezultiralo prekidom borbe u desetoj od 12 rundi. Bila je to Klilčku 42. profi borba i 40. pobjeda.

'Mislim da je Albert zaslužio svak pljesak jer odradio je borbu najbolje što je mogao. No ja sam bio u velikoj formi. Vidio sam gdje su mu slabe točke i znao ih iskoristiti. Vrlo sam zadovoljan svojim nastupom', rekao je Kličko.

Bila je to četvrta Kličkova obrana naslova od osvajanja 2008. godine. Meč je na stadionu Schalkea u Gelsenkirchenu gledalo 60 tisuća ljudi.

Po medijima, Kličko bi sada svoju pažnju mogao usmjeriti prema Britancu Davidu Hayeu, svjetskom prvaku po verziji WBA. Vitalijev brat Vladimir svjetski je prvak u verzijama WBO, IBF i IBO.

'U sljedećem meču najviše bih se volio boriti protiv Hayea jer želim njegov pojas prema WBA verziji. Sve što on zna raditi jest vrijeđanje ostalih boksača. Stvarno bi mi bilo zadovoljstvo vidjeti ga nasuprot sebi u ringu i napokon mu začepiti ta njegova velika usta', poručio je stariji Kličko.