velika investicija

Kinezi će nam nakon Pelješkog mosta graditi nacionalni stadion i kamp reprezentacije?!

20.10.2018 u 14:44

Bionic
Reading

Investitori iz Kine u suradnji s HNS-om u Hrvatskoj žele izgraditi međunarodnu akademiju nogometa za trenere i menadžere te prateću infrastrukturu. U okviru tog projekta nudi se i izgradnja nacionalnog stadiona i nogometni kamp naše reprezentacije

Nositelj projekta je UNIDO (United Nations Industrial Development Organization), organizacija Ujedinjenih naroda za industrijski razvoj, međunarodni centar za prijenos i promociju solarne tehnologije u kojoj većinski udjel ima Kina.

Čelnici te organizacije već su poslali pismo namjere i okvirni projekt HNS-u, bili su i u Zagrebu na sastanku s vodećim ljudima hrvatskog nogometa te se čini kako se stvar ozbiljno 'zakotrljala', donose Sportske novosti.

Početkom studenog u Pekingu će organizirati investicijski forum u središtu kojeg će biti potencijalna ulaganja u Hrvatsku. UNIDO i ISEC na dispoziciju Hrvatskoj namijenili su 13 milijardi eura. Na njemu će tom prilikom sudjelovati hrvatski i kineski premijer, Andrej Plenković i Li Keqiang, što kineskim investitorima daje dodatno na težini.

Kinezi žele da UNIDO i HNS zajednički osnuju Akademiju za nogometne trenere i menadžere u okviru koje i za čije potrebe bi se gradila infrastruktura, konkretno kampovi i nacionalni stadion. Hrvatska bi tako postala nova baza za razvoj nogometa za cijeli svijet, a sve bi se odvijalo pod 'zaštitom' UN-a.

  • +5
Prijateljska utakmica: Hrvatska - Jordan Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Investitori iz Kine, nakon Pelješkog mosta, tako bi mogli graditi infrastrukturu za hrvatski nogomet. Navodno imaju i lokaciju na kojoj bi to željeli ostvariti. Radi se o Krapinskim Toplicama u kojima kineski investitori već namjeravaju graditi hotel, te bi pozicija kampa i akademije tu bila idealna. Stadion? On mora biti u nekom od naših najvećih gradova...