FINSKI ČUDAK

'Kimija ne mijenjajte, samo ga pustite na miru!'

15.01.2013 u 17:47

Bionic
Reading

Jackie Stewart vjeruje da je Kimi Raikkonen trenutno najosebujnija ličnost u Formuli 1 i smatra da ga ne treba pokušavati promijeniti.

Svjetski prvak iz 2007. godine vratio se u Formulu 1 u velikom stilu, osvojivši za ekipu Lotus treće mjesto u ukupnom poretku, uz jednu pobjedu i sedam plasmana na pobjedničko postolje. Popularni 33-godišnji 'Iceman' možda u zadnje vrijeme djeluje mirnije na stazi, o čemu svjedoči i svih 20 završenih utrka prošle sezone, no izvan staze i dalje je poseban.

Vozač koji se ne srami priznati da mu je alkohol iznimno drag u 2012. godini istaknuo se svojim showom koji je priredio na pobjedničkoj utrci u Abu Dhabiju. Tamo je usred utrke ušutkivao svog trkaćeg inženjera, jer mu je bio dosadan, a onda je i mrtav hladan psovao na pobjedničkom postolju. U Lotusu takvo ponašanje nikome ne smeta, dapače.

'Ne pokušavajte mijenjati Kimija. Ja s njim rijetko pričam tijekom F1 vikenda. Kad on želi pričati sa mnom, dođe i pričamo. Ako ja priđem njemu, on pomisli 'O čemu mi to pričaš? Zašto mi smetaš?'. Takva bi bila njegova reakcija,' izjavio je Lotusov posebni savjetnik za strategiju, legendarni Jackie Stewart

'On je posebna osoba, najposebnija od svih vozača u prošlosti i sadašnjosti sporta, a njegov povratak bio je uspješniji od Schumacherovog. Bio je u vrhu na svakoj utrci i svaki put je ostvario rezultat. Njega ne zanimaju odnosi s javnošću, novinari i intervjui. To on ne želi raditi. Ako mu postaviš glupo pitanje, dobiješ iskren odgovor.'

'Sviđa mi se Kimi. Ne mogu ga ubrojiti među prijatelje, a i prijatelji koje on vodi sa sobom su prilično neobični. No dobar je takav kakav jest,' zaključio je bivši F1 prvak i bivši vlasnik F1 momčadi Stewart.

Kimi odbrusio trkaćem inženjeru