NJEMU NE SMETA

Kimi: Nije mi jasno zašto se drugi vozači žale!

18.04.2013 u 09:35

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen stao je u obranu kritiziranih ovosezonskih Pirelli guma koje smatra zadovoljavajućima i nije mu jasno na što se drugi toliko žale

Svjetski prvak iz 2007. godine jedan je od onih koji se jako dobro snalaze na Pirellijevim gumama visokog stupnja degradacije, kakve imamo posljednjih godina u Formuli 1. Lotusovi bolidi čini se da ih troše manje od drugih, a 33-godišnji Finac u tome uživa.

Ove sezone gume su još više sklone brzom raspadanju od prošlogodišnjih, što je izazvalo buru kritika, jer vozači moraju voziti 'kao po jajima', pa se postavlja pitanje je li to pravo utrkivanje. No, Kimi i Lotus takvih problema nemaju.

'Mislim da se s tim gumama može forsirati. Ne možeš uvijek stiskati sto posto, ali u kvalifikacijama dobro drže, a na tebi je da se za njih brineš u utrci. Nije ništa drukčije nego prošle godine, barem nije za nas. Nije mi jasno zašto se toliko ljudi žali,' pita se Kimi Raikkonen koji ne želi obećati pohod na pobjedu na sljedećoj utrci:

'Dosad smo osim u Maleziji ostvarivali dobre rezultate, ali tek su tri utrke prošle i prerano je za donositi zaključke. To sve ne znači da ćemo biti dobri u Bahreinu.'

'Moramo dati sve od sebe u svakoj utrci da bi skupili što više bodova i ostali u igri za titulu. Ako sve bude u redu, bit ćemo opet dobri. Ali nema smisla išta unaprijed obećavati. Ovo je utrkivanje i svašta se može dogoditi,' zaključio je.