POTOP U NASTAVKU

Kiel se osvetio Zagrebu za jedini poraz u rukometnoj Ligi prvaka

26.11.2014 u 20:08

Bionic
Reading

U sedmom kolu rukometne Lige prvaka PPD Zagreb je poražen na gostovanju kod Kiela 34:27 (16:16)

Zagrebaši su prije dva mjeseca kreirali najveće iznenađenje Lige prvaka nakon što su u zagrebačkoj Areni srušili moćni Kiel 27:25, a to je zasad i jedini poraz njemačkog prvaka u ovom natjecanju.

Novu senzaciju hrvatski predstavnik nije uspio napraviti. Nitko nije ni očekivao da bi mogao drugi puta baciti na koljena europskog rukometnog diva, pogotovo na njegovom parketu, ali je pružio sjajan otpor.

Bez obzira na loš ulazak u utakmicu Zagreb nije potonuo, uzvratio je te je na odmor otišao sa neodlučenim rezultatom (16:16). Nažalost, i početkom drugog dijela hrvatska momčad je ušla mekano, Nijemci su se opet odvojili na nekoliko pogodaka razlike i zagreb to više nije sustigao. Na kraju je završilo 34:27.

Kiel su do šeste pobjede u skupini predvodili Steffen Weinhold s devet golova, naš Domagoj Duvnjak sa sedam, te Joan Canellas sa šest golova. U redovima PPD Zagreba najefikasniji su bili Luka Stepančić i Luka Šebetić sa po pet golova, dok je Josip Valčić dodao četiri gola.

Kiel se učvrstio na prvom mjestu skupine A sa 12 bodova, PSG ima osam, slijede Naturhouse i Zagreb sa šest, Meškov Brest sa četiri i Metalurg s dva boda. Njemačka i hrvatska momčad imaju utakmicu više od ostalih suparnika.