ISKRENA NBA ZVIJEZDA

Kevin Durant svojom je izjavom digao Grčku na noge; je li pretjerao?

16.10.2017 u 14:35

Bionic
Reading

Uoči početka nove NBA sezone, koja počinje u utorak 17. listopada, zanimljivo je bilo čuti mišljenje Kevina Duranta o mladim NBA zvijezdama s naglaskom na 23-godišnjeg Grka Giannisa Antetokounmpa

Zvijezda Golden Statea Warriorsa Kevin Durant prelaskom iz Oklahome u ponajbolju NBA momčad mnoge je analitičare iznenadilo jer u tom trenutku je postalo jasno kako će ih teško netko zaustaviti na putu do NBA titule. Na koncu se to pokazalo točnim jer Durant, Curry i društvo poigrali su se konkurencijom te su na koncu s 4-1 lako dobili Cleveland Cavalierse u finalu.

Nakon finala su podijeljene i nagrade najboljima, a među njima je bio i 211 cm visoki Giannis Antetokounmpo - zvijezda Milwaukee Bucksa - koji je nagradu za 'Igrača koji je najviše napredovao.'

Durant, koji igra na istoj poziciji kao i Antetokounmpo, čestitamo mu je putem svog Youtube kanala. Nešto kasnije, odgovarajući na pitanja navijača, otišao je i korak dalje:

'Volim dugačke, atletične igrače. Greek Freak je čista sila, nikada nisam vidio nekoga poput njega, a njegov krajnji domet je zaista nevjerojatan. Ako to bude želio, karijeru bi mogao završiti kao najbolji igrač svijeta! Prilično je zastrašujuće razmišljati o tome, ali on je definitivno moj omiljeni igrač za gledanje', kazao je 29-godišnji Durant, MVP-a prošlog finala i jednog od najboljih košarkaša svijeta.

Veći kompliment i to od tako dobrog igrača nije mogao dobiti. Nema sumnje kako je zbog ove izjave Durant podigao ljubitelje košarke u Grčkoj na noge. Neki su čak mišljenja kako je Durant malo pretjerao jer je na leđa ovog tamnoputog košarkaša, čiji su roditelji iz Nigerije, stavio prevelik teret.

Tko zna do kuda bi Grčka dogurala na Eurobasketu je Giannisa nije spriječila lakša ozljeda koljena…

Podatak kako je Antetokounmpo u sezoni koja je iza nas, u kojoj je bio na prosjeku od 22.9 koševa, 5.4 asistencija i 8.8 skokova, osim spomenute nagrade za 'Igrača koji je najviše napredovao', od strane navijača izabran u startnu All-Star petorku Istočne konferencije, kako je izabran u drugu NBA petorku te u drugu obrambenu petorku dovoljno govori o kakvom se igraču radi.

  • +10
Warriors - Cavaliers, peta utakmica NBA finala Izvor: Reuters / Autor: Cary Edmondson