NBA FINALE

Kevin Durant odigrao čudesnu utakmicu; ovo se rijetko viđa!

02.06.2017 u 10:10

Bionic
Reading

Golden State Warriors su poveli sa 1-0 u seriji nakon što su sinoć u prvoj finalnoj utakmici NBA koja je igrana u Oaklandu sa 113:91 pobijedili branitelje naslova Cleveland Cavalierse. Čudesnu utakmicu odigrao je Kevin Durant...

Najzaslužniji za uvjerljivu pobjedu Golden State Warriors svakako je bio Kevin Durant koji je zabio 38 koševa uz osam skokova i osam asistencija. Usput je sjajno čuvao LeBrona Jamesa te je nekoliko puta zakucao čime je svima dao do znanja koliko mu je stalo osvojiti prsten NBA prvaka. Takva svestrana utakmica zaista se rijetko viđa!

'Šut nas je sjajno slušao, igrali smo odlično u obrani. Kada u finalu pobijediš onda moraš biti zadovoljan', rekao je Durant.

Ovo je repriza prošlogodišnjeg finala i treće uzastopno finale koje igraju Warriorsi i Cavaliersi. U prve dvije četvrtine, Cavaliersi lagano zaostaju iako Warriorsi imaju stalnu prednost, nakon prve vode 35-30, a nakon druge 60:52. No u trećoj četvrtini Warriorsi se odvajaju i na kraju tog dijela utakmice vode sa 93.72. 

Stephen Curry je dodao 28 koševa za Warriorse, a od toga je bilo šest trica te deset asistencija.

Kod Clevelanda najbolji je bio LeBron James sa 28 koševa, 15 skokova i osam asistencija. Kyrie Irving je ubacio 24 koša, dok je Kevin Love ugrabio 21 skok uz 15 koševa. 

'Ključ pobjede? K.D.! Kada jednoj od najboljih momčadi ikada dodate takvog super strijelca kao što je Kevin Durant, to radi razliku. E sada moramo smisliti način kako da se borimo s time. Bit će to izazov za sve nas', kazao je nakon utakmice razočarani LeBron James.

Druga utakmica se igra u nedjelju opet u Oracle Areni u Oaklandu.