MATJAŽ RAZOČARAN

Keka rastužio protest riječkih navijača: Nisam sretan, pametnom je jasno zašto!

23.07.2017 u 08:51

Bionic
Reading

Matjaž Kek proglasio je utakmicu protiv Rudeša jednom od najtežih otkad je preuzeo klupu Rijeke. Razlog je protest Armade koja je napustila tribinu zbog sukoba s policijom na prethodnoj utakmici i brojnih uhićenja...

Rijeka je potvrdila svoju snagu i u 2. kolu HT Prve lige, trijumfom protiv vrlo raspoloženog Rudeša na Rujevici. Gosti su pružili žestok otpor, igrali ofenzivno, no kvaliteta je na kraju presudila i golovima Kvržića, Župarića i Gavranovića te autogolom Mesarića domaći su stigli do uvjerljive 4:1 pobjede.

  • +3
HT Prva liga, 2. kolo: Rijeka - Rudeš Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

No, u isto vrijeme na tribinama se odvijao protest Armade koja ovaj put nije glasno navijala, a u 80. minuti odlučila je napustiti stadion, u znak protesta zbog onog što se događalo u prethodnom susretu sa Slavenom na istočnoj tribini, kada je došlo do sukoba s policijom koja je optužila navijače za remećenje javnog reda i mira, a zatim su uslijedila i brojna uhićenja.

'Igrali smo u jednoj atmosferi koja je za nas na terenu možda i najteža. Čestitke igračima, ali onako u sebi nisam danas sretan, neću pojašnjavati zašto, pametan će to znati,' izjavio je loše raspoloženi Matjaž Kek nakon utakmice koji je pohvalio protivnika:

'Bila je izuzetno teška utakmica. Gosti su bili hrabri i ponosni, odigrali su jednu dobru utakmicu, ugrozili su nas više puta, no presudila je kvaliteta Rijeke. Važno je bilo danas pobijediti, ali veliki kompliment i čestitke Rudešu.'

Rijeka - Rudeš 4:1 (2. kolo 2017./18., 23.7.), sažetak Autor: YouTube

U sljedećoj utakmici Rijeku čeka teško europsko iskušenje, gostovanje kod Red Bull Salzburga u 3. pretkolu Lige prvaka.

'Bit će pravi fajt. To je Europa, to je ritam, to je agresija. Vjerujem u igrače, vjerujem da ću u njima uspjeti probuditi motiv i inat, da odigramo koliko možemo i da se baš pofajtamo sa Salzburgom,' naglasio je Kek.

Rijeka - Rudeš, izjave trenera Autor: YouTube