dežela slavi

Kek odveo Sloveniju na Euro pa dao čudne izjave: Čovjek treba znati kad je dosta

21.11.2023 u 10:06

Bionic
Reading

Nakon što je slovenska nogometna reprezentacija u Ljubljani nadigrala Kazahstan 2:1, osiguran je i izravan plasman na Euro 2024. Stoga je mnoge zanimalo što će o svemu reći izbornik Matjaž Kek

Teže nego su to očekivali Slovenci su izborili vizu za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj te će tako susjedi iz Dežele igrati na najvećoj kontinentalnoj smotri nakon duge 24 godine čekanja.

'Veselje, sretni smo i ponosni! Mislim da smo ovo zaslužili i hvala cijeloj Sloveniji na ogromnoj pozitivnoj energiji. Isplatilo se, ovoj generaciji koja je proglašena gubitničkom. Ovo je velika stvar za naš nogomet!', kazao je nakon utakmice slovenski izbornik Matjaž Kek dodavši:

'Cilj je bio jasan od prvoga kola i ostvarili smo ga. Nadam se da će ovo biti novi motiv za cijeli slovenski nogomet. Hvala svima, od igrača preko ljudi u savezu pa do, naravno, navijača. Lijep je ovo dan za sve nas. Danas se Slovenija digla i to je najljepše. Čestitam mojim igračima', dodao je Matjaž Kek, koji je u Rijeci ostavio dubok trag.

No, obzirom da su ga neki željeli smijeniti te da se njegovo ime provlači kao novi trener u nekim klubovima, stiglo je i pitanje dokad će biti izbornik:

'Prvo ću u ovome dobro uživati, a već ujutro se vraćam svojem načinu života i svojim rutinama. Kako i gdje dalje? Bit će dosta vremena za to. Rado gledam unaprijed i ne unazad, a u ovih pet godina se svašta događalo. Čovjek treba znati kad je dosta, ali sad gledam samo unaprijed. Volio bih da su svi sretni kao što sam ja sretan. Vi nemate pojma koliko sam ja sretan. Nije bilo lako, ali bili smo odlični od prvog dana kvalifikacija'., poslao je znakoviti poruku svima Kek koji istinski uživa u još jednom velikom podvigu.

Mnogi su njegove izjave smatrali čudnim i znakovitim. Kao da je između redaka želio poslati poruku...

Još je dodao na temu Saveza i svog ugovora:

'Da, imam klauzulu u ugovoru da mogu, ako želimo to i ja i Savez, voditi reprezentaciju na Euru. Meni je samo važno da će u kuglicama u ždrijebu negdje pisati Slovenija. Mi smo nakon ždrijeba rekli odmah da želimo na Euro i da nas ništa drugo ne zanima.'

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati