šokantna odluka

Odveo reprezentaciju na EURO, pa stao pred kamere i objavio: Dajem otkaz!

21.11.2023 u 09:54

Bionic
Reading

Češka nogometna reprezentacija je u ponedjeljak pred svojim navijačima pobijedila Moldaviju 3:0 te kao drugoplasirana momčad skupine E izborila izravan plasman na svoje osmo po redu Europsko prvenstvo u Njemačkoj. No, odmah nakon utakmice uslijedio je totalni šok

David Doudera je doveo Čehe u vodstvo u 15. minuti, a od 55. minute Moldavci su ostali s 10 igrača nakon što je isključen Vladislav Baboglo. Sve dvojbe oko pobjednika Česi su riješili u 72. minuti kada je Tomas Chory zabio za 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Tomaš Souček u 89. minuti.

No, umjesto velike proslave plasmana na EURO uslijedio je totalni šok. Češki izbornik Jaroslav Silhavy (62) je odmah nakon pobjede dao izjavu za televiziju te objavio da daje ostavku!

'Iako smo sad sretni, još prije utakmice smo moj stožer i ja odlučili da nećemo nastaviti raditi u reprezentaciji. O tome sam obavijestio predsjednika saveza Petra Fousku. Pritisak je bio ogroman, to je utjecalo na našu odluku', rekao je sad već bivši češki izbornik te dodao:

'Pritisak je bio ogroman, ponekad ga nisam razumio... Ovdje se ne radi samo o meni, ali uvjeren sam da smo odradili dobar posao i da iza nas ostaju dobri rezultati.'

Jaroslav Silhavy je Češku preuzeo u rujnu 2018. godine te je u 60 utakmica ostvario 29 pobjeda, 21 poraz i 10 remija, a najveći uspjeh ostvario je prije dvije godine kad je igrao u četvrtfinalu Europskog prvenstva.

Češki mediji tvrde kako se Silhavy na ovaj potez odlučio jer je shvatio da pod svojom kontrolom više nema svlačionicu reprezentacije nakon što su tri igrača izbačena iz momčadi zbog noćnog izlaska.

Podsjetimo, branič Vladimir Coufal iz West Hama, Jakub Brabec koji igra za grčki Aris te napadač praške Sparte Jan Kuchta u subotu navečer su prekršili interna pravila te su odmah izbačeni iz momčadi uoči susreta s Moldavijom. Njih su trojica napustili kamp reprezentacije te su 'uhvaćeni' u noćnom provodu, a ovo navodno nije ni prvi ni jedini incident čeških reprezentativaca u posljednje vrijeme.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore