ŠARIĆ ARAPSKI JUNAK

Katarski plaćenici uništili Poljsku i ušli u finale!

30.01.2015 u 18:07

Bionic
Reading

Katarska rukometna reprezentacija kompletirala je svoju senzaciju na domaćem SP-u, pobjedom u polufinalu protiv Poljske, rezultatom 31:29

Katarska bajka sada je potpuna. Reprezentacija izbornika Valera Rivere koja do ove godine nije predstavlja ništa na rukometnoj karti svijeta osigurala je ovog petka medalju i povijesni uspjeh koji su tribine u Dohi oduševljeno pozdravile.

Katar koji je pokupovao gotovo cijelu svoju reprezentaciju u polufinalu protiv Poljske dominirao je tijekom cijele utakmice, vodio većinu vremena 3-4 razlike, ponajviše zahvaljujući Danijelu Šariću na golu, koji je doista radio čuda. U samoj završnici Poljska je u zadnjih pet minuta stigla na -2 (24:26) i imala igrača više, ali ni to nije ništa pomoglo. Na krilima Markovića, Memiševića i Mallasha Katar je zadržao prednost i osigurao najmanje srebro.

Najbolji strijelac kod Katara bio je Rafael Capote sa šest golova, koliko je dao i Kamalaldin Mallash dok je Michal Jurecki sa svojih osam golova vukao Poljsku, ali nije imao dovoljno raspoloženih suigrača.

Tako bi se poljska pobjeda protiv Hrvatske mogla pokazati uzaludnom, jer će imati jako teškog protivnika u borbi za treće mjesto.

Rukometni SP, polufinale:

Katar - Poljska 31:29