EURO PREMIJERA SPLITA

Katalinić: Zadovoljio bi me remi, Čop od prve minute

11.07.2011 u 13:00

Bionic
Reading

Četvrtak, 14. srpnja 2011, bit će zapamćen kao povijesni datum RNK Splita. Putovanjem u Ljubljanu na utakmicu protiv Domžala, Split će započeti svoju prvu europsku turneju i upisati se u nogometnu kartu Europe

Nakon odlične sezone, koja je okrunjena trećim mjestom u našoj najjačoj nogometnoj ligi, RNK Split iščekuje početak europskog puta. Prvi protivnik je, a nadamo se ne i zadnji, dobro nam znani Domžale. U najsvježijem sjećanju ostao nam je dvoboj drugog pretkola Lige prvaka 2007. godine, kada ih je relativno lako izbacio zagrebački Dinamo ukupnim rezultatom 5:2, a redovito su protivnici hrvatskim klubovima tijekom priprema. Tako je Zagreb prije dva tjedna odigrao pripremnu utakmicu protiv Slovenaca i završilo je remijem, 1:1. Dojmove o Domžalama, kao i o pripremama podijelio je s nama trener RNK Split Ivan Katalinić:

'Radi se o jednoj iskusnoj ekipi, koju vodi iskusni trener. Vrlo su neugodan protivnik koji igraju tvrdo i iza lopte. Pratili smo ih protiv Bakua u prijateljskoj utakmici i u dvoboju slovenskog Superkupa protiv Maribora. Iako su kvalitetni, nadam se da ćemo ostati neporaženi u Ljubljani.'

Splitovci su spremni za početak nove sezone. Pripreme su protekle u najboljem mogućem redu.

'Dobro smo se pripremili, prošlo je sve bez poteškoća s ozljedama. Nema prevelikih promjena u momčadi osim što smo doveli Barabana i Čopa. Odigrali smo dobro u pripremnim utakmicama, ali treba čekati službene utakmice da vidimo gdje smo', kazao je iskusni 'Kate'.

Generalna proba protiv Sarajeva bila je uspješna. Viceprvak BiH pao je pogotkom Vitaića, na asistenciju Čopa koji će predvoditi napad 'crvenih vragova' u Ljubljani.

'Zadovoljan sam utakmicom protiv Sarajeva, a pogotovo prvim poluvremenom, iako nam je zbog teških priprema nedostajalo svježine. Također je bila prisutna i velika vrućina, no srećom u Ljubljani nas očekuju ugodnije temperature. Čop je odigrao dobru utakmicu i započet će utakmicu protiv Domžala', izjavio je trener RNK Split Ivan Katalinić.

Treba spomenuti da će splitovci imati podršku svojih 'crvenih đavola' u Ljubljani, budući da je uprava RNK Split osigurala besplatan navijački bus kako bi se na taj način zahvalili navijačima.