NAJAVA VARAŽDINA

Karoglan spušta 'balun': Prije par kola smo bili pokojni, a sad odjednom favoriti

11.11.2023 u 13:47

Bionic
Reading

Hajdukov trener Mislav Karoglan na konferenciji za medije održanoj u subotu najavio je susret 15. kola SuperSport HNL u kojem Bijeli u nedjelju s početkom u 16:30 sati igraju protiv Varaždina na Poljudu (MAXSport 1, MAXtv).

Strateg Bijelih na početku je dao podršku treneru Varaždinaca Mariju Kovačeviću kojemu je nažalost dijagnosticiran karcinom, ali koji će voditi goste u poljudskom ogledu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Zaželio bih Mariju Kovačeviću puno zdravlja i hrabrosti. Čuo sam se s ljudima iz stožera, zaželio sam mu sreću. Dat će Bog da bude sve u redu. Igrali smo 14 kola. To je zanemariv uzorak. Nismo ni blizu. Sve je to u bod, Dinamo ima dvije utakmice manje. Fokus je na nama da budemo bolji. Analizirali smo utakmicu u Osijeku, nemamo nikakvih razloga da letimo. Svaka utakmica u ovoj ligi je teška. Prije par kola smo bili pokojni, a sad odjednom favoriti. Nit smo bili pokojni, nit smo sada favoriti. Forma nije linearna, gledam ja i druge kako igraju. Ne trebamo se bojati i pokušati biti bolji.'

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Pohvalio je Mislav Karoglan i momčad Varaždina koja ove sezone ima samo dva poraza.

'Varaždin je dobra momčad, imaju duplo manje poraza od Hajduka. Moram ih pohvaliti, neke stvari rade bolje od drugih. Trener radi izvanredno, igraju se nogometa. Imaju izvanrednu veznu liniju, vratar odličan. Lijepo ih je gledati, rasterećeni su. Uvijek je glavobolja kako ih stisnuti. Kada pripremam utakmicu uzmem u obzir puno opcija, a onda jednu prezentiram igračima. Rijetko ih tko uspije stisnuti. Nisu laki za usmjeriti', zaključio je Karoglan.

Nakon pobjede u zaostaloj utakmici 3. kola protiv Osijeka na Opus Areni, Bijeli su opet zasjeli na prvom mjesto prvenstvene tablice s osvojenih 30 bodova u 14 odigranih susreta, tri više od drugoplasirane Rijeke koja ima utakmicu manje.

Hajduk je trenutno u nizu od četiri uzastopne pobjede u službenim utakmicama. Pod vodstvom trenera Mislava Karoglana Bijeli su svladali Slaven Belupo, Rudeš i Osijek u prvenstvu te Jadran LP u utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Varaždin se trenutno nalazi na šestoj poziciji prvenstvene tablice sa 17 osvojenih bodova u 13 odigranih susreta. U posljednje tri utakmice upisali su tri remija, s Dinamom i Lokomotivom na domaćem terenu te s Rudešom u gostima. Trener Varaždina Mario Kovačević u ovom susretu zbog tri žuta kartona sigurno ne može računati na Marina Pilja.

Ove dvije momčadi po prvi put u aktualnoj sezoni igrale su krajem kolovoza u Varaždinu, a Hajduk je tada pobijedio rezultatom 2:1. Golove za Bijele postigli su Filip Krovinović i Leon Dajaku.

Glavni sudac utakmice je Patrik Kolarić iz Čakovca, pomagat će mu Anto Marić iz Zagreba i Dario Kolarević iz Zagreba, a četvrti sudac je Oliver Romić iz Osijeka. VAR sudac je Fran Jović, a asistent VAR suca je Ivan Vučković - obojica iz Zagreba.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.