EVO GDJE GLEDATI

U Kranjčevićevoj utakmica istine za Rudeš. Istra donosi nadu ili poniranje

11.11.2023 u 11:35

Bionic
Reading

Nakon jučerašnje siromašne nogometne predstave u kojoj su Slaven Belupo i Gorica otvorili 15. kolo SuperSport HNL-a bez golova, danas su na rasporedu dvije utakmice.

U 16 sati Rudeš na Nogometnom stadionu Zagreb u Kranjčevićevoj dočekuje Istru 1961, dok Osijek u svojoj Opus Areni od 18:10 sati igra važnu utakmicu protiv zagrebačke Lokomotive.

Obje utakmice možete pratiti na kanalu MAXSport 1(MAXtv).

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Rudeš - Istra 1961 (16 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Pogleda na ljestvicu sugerira kako je susret Rudeša i Istre 1961 iznimno važan za obje momčadi. Domaćini imaju svega tri boda i priliku da na vrijeme počnu hvatati priključak s Istrom koja ih ima 11. Odlično izdanje Rudeša u utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Slavena kada su Zagrepčani slavili 3-1 te hrabra igra na Poljudu na kojem su poraženi od Hajduka 1:0 uz nekoliko izglednih prilika za gol i osvajanje boda, najavljuju bolje dane Rudeša.

Rudešu je neophodna pobjeda kako bi se priključio najbližim pratiteljima, a toga je svjestan i trener Toni Golem.

‘Očekujemo mi pobjedu već dugo, ali ona nikako da dođe. Sad nam u goste dolazi momčad koja nam je najbliža. Na našu žalost, ona je pobijedila u prošlom kolu Slaven Belupo 2:0, a dugo je i igrala s igračem manje. Dobili su i dodatnu energiju povratkom Ante Ercega, jer znamo koliko on znači njima, a značio bi i bilo kojoj momčadi u HNL-u. Imamo mi svojih briga, ali jednostavno je – mi moramo pobijediti i hvatati priključak za Istrom’ rekao je trener Golem te nastavio.

‘Istina je da u zadnjih nekoliko utakmica stvarno izgledamo OK, protivnik nam stvara malo šansi, u zadnje tri prvenstvene utakmice primili smo samo jedan gol. I to na Poljudu. Ali nismo zabili niti jedan. I to je naša boljka, jer za pobjeđivati utakmice moramo početi zabijati. I to je problem od samog početka. Zato jesmo tu gdje jesmo’.

Treneru Golemu na ruku ide činjenica da se vraćaju ‘kartonirani’ igrači, poput Srbljinovića, Miguela, Latkovića

‘Imamo sve više širine, oni se vraćaju. Ali i Karlo Špeljak koji je imao ozljedu. Doduše, Latković je upitan zbog manje ozljede. A posebno me veseli Srbljinovićev povratak koji nam se pokazao jako bitnim u sredini terena. Širine imamo i to me veseli’ završio je Golem.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +14
NK Hajduk - NK Rudeš, 14. kolo, 2023/24. Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic

Istra 1961 ima manji teret na leđima i veliku priliku da pobjedom uplovi u mirnije vode.

'Gotovo sam siguran da je ovo najbitnija utakmica za nas do sada. Moramo ju gledati kao još jedno finale, bitno je da nakon pobjede prošle utakmice ostvarimo još jednu. Takav mentalitet trebamo imati. Igrači su sretni zbog rezultata prošlog tjedna i dobro treniraju, ali moramo i dalje biti jako koncentrirani, jer neće biti ni malo lako. I dalje smo mi u lošoj situaciji, zato trebamo pokazati najbolju verziju sebe. Što se tiče igrača, još ćemo sa sutrašnjim treningom znati tko je u konkurenciji i tko nije, ali zasad znamo da Majstrović neće nastupiti zbog suspenzije, kao ni Hujber i Douglas zbog ozljede. Očekujem da odigramo utakmicu kao što smo odigrali prvo poluvrijeme protiv Slaven Belupa. Neću se zadovoljiti jednim bodom, poručuje trener Istre David Catala.

  • +10
Istra 1961 - Slaven Belupo (14. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore