PAO JUŽNIJ

Karlović sjajnom pobjedom otvorio sezonu na travi!

10.06.2014 u 14:55

Bionic
Reading

Dobru formu je hrvatski tenisač Ivo Karlović očigledno sa zemljanih terena prenio na travnate, one na kojim se još bolje osjeća…

U meču 1. kola ATP turnira u Halleu Karlović je s lakih 6-3, 6-4 pobijedio ruskog tenisača Mihaila Južnija, inače 16. igrača na svijetu. Time je Karlović prekinuo negativan niz koji ima u karijeri protiv Rusa koji je, pak, dobio sva tri prethodna ogleda.

U Halleu je sve bilo na strani Karlovića. Na početku oba seta Karlović je oduzimao servise suparniku i potom tu prednost čuvao do kraja, kako prvoga, tako i drugog seta. Samo je jednom, u prvoj dionici, morao spašavat break-loptu te je takvo što uspješno odradio.

Šesti nositelj Južnij je kroz cijeli meč bio prilično nemoćan u gemovima kada je Karlović servirao. O tome govori da je popularni 'div sa Šalate' ispalio čak 22 neobranjiva servisa. Nakon prvog servisa je osvojio 84 posto poena (32 od 38).

Novi suparnik Ive Karlović bi mogao biti drugi Hrvat, Mate Pavić, koji u ovim trenucima igra krajnje dramatičan meč protiv Yen-Hsen Lua.

ATP Halle, 1. kolo:

Karlović - Južnij (6) 6-3, 6-4