OTIŠLA VELIKA PRILIKA

Karlović na drugom mjestu vječne ljestvice, ali bez finala

09.01.2015 u 17:25

Bionic
Reading

Pobjedničku seriju Ive Karlovića je nakon trijumfa nad Novakom Đokovićem u teniskom trileru, nakon tri odigrana tie breaka, zaustavio deseti igrač svijeta David Ferrer

Zaustavljena je serija Ive Karlovića u Kataru. Jučerašnju veliku pobjedu protiv Đokovića nije uspio 'oploditi' trijumfom protiv desetog igrača svijeta Davida Ferrera, te je ostao bez svog 13. ATP finala. Sjajni Ferrer igrat će svoje 47...

Tijekom teniskog maratona gledatelji u Dohi nisu vidjeli niti jedno oduzimanje servisa, a Karlović je još jednom pokazao da u 36. godini igra možda i najbolji tenis života. Osim standardnog servis asortimana kojim je lomio otpor i psihičku stabilnost nekada najbržeg tenisača svijeta Ivo je parirao i u igri sa osnovne linije, te pogađao neke teške voleje prilikom brojnih izlazaka na mrežu.


Ferrer je, za razliku od Đokovića koji nije imao niti jednu, izborio tri lopte za obrat no nije uspio probiti najčvršći servis bedem na touru. Ivo je imao dvije svoje prilike, no sva tri seta otišla su u 13. igru.

U prvom je Karlović dominirao, dok je u drugom Ferrer na set loptu sjajno reternirao i vratio se u meč. U trećem tie breaku Karlović je imao 3:2 i servise, no Ferrer, kojega su kolege iz teniskog vrha godinama zvale Zid (kako god udariš lopticu vratit će se nazad...) do kraja meča je izgubio samo jedan poen i u finalu čeka boljega iz ogleda Berdych - Seppi. Karlović, koji je odservirao 30 aseva (ukupno 97 na turniru), završnicu je odigrao loše i tako propustio priliku za lov na svoj šesti ATP naslov.

Za utjehu Karloviću može poslužiti podatak da je danas dosegao brojku od 9.092 as servisa čime je na vječnoj ljestvici prestigao Andyja Roddicka (9.074) i sada u leđa gleda samo Goranu Ivaniševiću koji ih ima 10.183. Za sam vrh nedostaje mu još 1.091, ako ga zaobiđu ozljede to bi ostvarenje mogao napasti tijekom 2016. godine.