kapetani Biraju

Kapetan Rudeša najboljim je proglasio dinamovca Soudanija

05.12.2017 u 08:27

Bionic
Reading

Kapetan novog prvoligaša Rudeša, Leonard Mesarić, s obzirom na položaj kluba na tablici, bio je prvi koji je glasovao u anketi tportala. Njegov izbor za najboljeg igrača Hrvatski Telekom Prve lige pao je na Dinamova napadača Soudanija

34-godišnji Leonard Mesarić, nakon dvije sezone izbivanja iz hrvatskog nogometa, vratio se u rodni Zagreb. No nije se Mesarić vratio u neki od bivših klubova, Dinamo ili Lokomotivu, već je stigao u zapadni dio Zagreba, na Trešnjevku, odnosno u NK Rudeš.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Hajduk - NK Rudeš Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

S obzirom na dugogodišnje iskustvo s nogometnih terena, a posebice u čuvanju svog kaznenog prostora, jasno je da je Mesarić mogao lakše ocijeniti najbolje igrače.

>> Ovu je godinu kao momčad obilježila Rijeka, a kako je s igračima?

'El Arabi Hilal Soudani je konstantna prijetnja, igrač koji čini razliku. Zabio je mnoge važne golove za Dinamo, od kojih su neki bili i fantastični, a također je vlasnik spektakularnih poteza u prošloj, pa i novoj sezoni. Na drugo mjesto stavio sam Futacsa, on je svjetionik raznovrsnosti u napadu Hajduka, a potvrđuje to i naslov najboljeg strijelca protekle sezone. Na trećem je mjestu Filip Bradarić, koji je s Malešom i Mišićem tvorio jaku veznu liniju, te su praktički bili noseći zidovi Rijekinih naslova. Izdvojio bih i Filipa Benkovića, koji je unatoč mladosti konstantan u davanju odličnih partija. I za kraj, Nikola Moro, važan kotač, uz svoje tutore, kapetana Antolića i Ademija, u pokretanju Dinamove igre. Zabio je i nekoliko lijepih golova izvan 16-erca', obrazložio je svoj izbor Leonard Mesarić, kojem pak ovim putem želimo što brži oporavak od ozljede zadobivene u Puli protiv Istre.

Izbor Leonarda Mesarića (NK Rudeš)

  1. El Arabi Hilal Soudani (Dinamo) 10 bodova
  2. Marko Futacs (Hajduk) 8
  3. Filip Bradarić (Rijeka) 6
  4. Filip Benković (Dinamo) 4
  5. Nikola Moro (Dinamo) 2

U srijedu će birati kapetan Istre 1961 Mateo Bertoša.