crveni sergio

Kapetan Real Madrida ruši rekorde, ali one - negativne!

21.08.2017 u 14:09

Bionic
Reading

Sergio Ramos (31) nema previše razloga za slavlje nakon što je njegov Real u 1. kolu španjolskog prvenstva pobijedio Deportivo La Corunu 3:0. Istina, kapetan 'kraljeva' na korak je od rušenja rekorda, no to mu baš i nije za neku pohvalu...

Sergio Ramos definitivno je jedan od najboljih svjetskih braniča, stup obrane Real Madrida i španjolske reprezentacije, najčešće čovjek za 'prljave' poslove na terenu, obračune s najboljim protivničkim igračima...

Takva uloga vrlo je nezahvalna, dobre partije brzo se zaboravljaju, a pogreške (posebno one nakon kojih padne gol) dugo se pamte. No, Ramos se sjajno nosi sa svim zahtjevima koje njegova pozicija nosi, svoj posao odrađuje vrhunski, a uz obrambene zadatke često i zabija golove. Prošle je sezone samo u prvenstvu zabio sedam puta te jednom u Ligi prvaka.

Na njegovu žalost, početak ove sezone neće pamtiti po dobru. Već je u 1. kolu Primere kapetan Reala zaradio crveni karton, i to kao drugi žuti u 90. minuti utakmice u kojoj su 'kraljevi' bez kažnjenog Cristiana Ronalda lako pobijedili Deportivo La Corunu 3:0. Bio mu je to 18 crveni karton u prvenstvu otkako je 2005. stigao u Real, ukupno 23 u dresu 'kraljevskog' kluba u svim natjecanjima.

Ušao je tako Sergio Ramos u knjige rekorda Primere, sada se izjednačio na vrhu liste nogometaša koji su zaradili najviše isključenja. Uz njega su na samom vrhu s po 18 'zarađenih' crvenih kartona Pablo Alfaro Armengot (48) koji je danas trener drugoligaša Mirandesa i Xavi Aguado (49). Spomenuti dvojac odavno se umirovio, pa Ramos već ove sezone ima jedinstvenu priliku sam preuzeti vrh ljestvice najgrubljih nogometaša Primere u povijesti!

Kapetana Reala to nimalo ne zabrinjava.

'Poštujem odluku koju je sudac donio, ali ponekad stvarno pretjeruju. Ovo nije bio start za crveni... Neka suci pogledaju koju utakmicu engleskog nogometa i napokon nas puste da igramo...', prokomentirao je Ramos.