POTPISAN UGOVOR

Kapetan ostaje vjeran svom Jugu

27.12.2013 u 14:26

Bionic
Reading

Kapetan vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje i ponajbolji centar svijeta Nikša Dobud potpisao je novi četverogodišnji ugovor s matičnim klubom.

'Nikša Dobud je rođen u Dubrovniku, a kao igrač i čovjek apsolutno zaslužuje ovaj status i ponosan sam što imamo ovakvog kapetana. On na tržištu sigurno vrijedi više od uvjeta koje je prihvatio u ovom ugovoru, ali je dokazao svoju pripadnost Jugu i Dubrovniku prihvativši ono što smo mu ponudili. Naš cilj je stvoriti uvjete da igrači njegove generacije postanu najtrofejniji u povijesti kluba, a s obzirom da Dubrovčani čine većinu u našoj reprezentaciji želja nam je da postanu i najtrofejniji igrači Dubrovnika. Malo im za sada bježi trener Veselin Đuho s dva olimpijska zlata, ali ako se i druge stvari poklope, uvjeren sam da će i naši reprezentativci već u Brazilu imati priliku dostići ovaj rezultat', kazao je nakon potpisivanja ugovora predsjednik Juga CO Lukša Jakobušić.

Dobud je istaknuo kako je ugovor potpisan na obostrano zadovoljstvo te izrazio nadu kako su i navijači zadovoljni ovakvim razvojem.

'U Jugu imam najbolje uvjete za rad i napredak. Uostalom Jug je moj klub, a Dubrovnik moj grad, a ja sam želio ostati ovdje. Predstavljen mi je program koji je interesantan i Jug je bio vrlo konkretan u pregovorima, tako da uopće nisam dvojio. Nadam se da će bit još trofeja, a ne namjeravam prestati igrati nakon ovog ugovora, naravno, ako me zdravlje posluži', rekao je Jugov kapetan.

Na konferenciji je istaknuto kako će Jug Croatia osiguranja u 2014. godini riješiti sva dugovanja prema igračima, što je zasigurno bio dodatni motiv kapetanu za donošenje konačne odluke o ostanku u Jugu još četiri godine.

Na kraju ove sezone ugovori ističu čak osmorici igrača (Nižić, Vranješ, Bošković, Šutalo, Marković, Benić, Bušlje i Marelja).

'Postoje određena pravila ponašanja kojih se pridržavamo. Naš cilj je izbjeći nervozu u lipnju i znati s čim raspolažemo. Ne možemo pratiti Pro Recco i Primorje, ali zato igračima možemo ponuditi više od novaca, a to su ljubav i pripadnost klubu. Želimo raditi diskretno, ali konkretno', zaključio je Jakobušić.