RASPRAVA O IZBORNIKU

Kapetan i vođa Niko Kovač to nije zaslužio!

18.10.2013 u 14:19

Bionic
Reading

Novi izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Niko Kovač predstavio se javnosti uz jasnu poruku da će sve što je potrebno napraviti da odvede Darija Srnu i društvo na Svjetsko prvenstvo 2014. godine

No prije nego što krenu kalkulacije, treba pričekati ponedjeljak i ždrijeb u kojem će Hrvatska za protivnika u dodatnim kvalifikacijama dobiti Francusku, Švedsku, Rumunjsku ili Island (utakmice se igraju 15. i 19. studenoga).

Može li mladi i neiskusni trener kao što je Niko Kovač – koji je donedavno vodio mladu U21 reprezentaciju - u kratkom vremenu koje je ispred njega podići samopouzdanje momčadi? Može li od momčadi koja je u zadnje četiri utakmice osvojila samo jedan bod, izvući maksimum?

Za odgovore ćemo morati pričekati 19. studenog kada će u Zagrebu biti odigrana ključna utakmica za odlazak u Brazil.

O ovoj temi na našem community portalu Tribina.hr povela se velika rasprava, a korisnik Bruncek u svojoj je analizi između ostalog napisao:

'To je bilo očekivano, to je narod želio, ali smatram da je to pogrešna odluka. Svaka čast Niki koji je ostavio ogroman trag kao kapetan, koji je pokazao da bez njega naša reprezentacija nema pravog lidera na terenu. Koji se u ovo kratko vrijeme dokazao kao trener i vratio našu mladu reprezentaciju gdje joj je i mjesto, na pobjednički put.

Fantastični rezultati koje je polučio s mladom reprezentacijom možda su dovoljna preporuka za izbornika A vrste, ali sigurno ne u ovom trenutku. Ne u ovom trenutku kada je reprezentacija na dnu i kada je Niko doveden pred gotov čin s vrlo malo vremena za djelovanje. Niko mora pobijediti slijedeće dvije utakmice, to od njega očekuje HNS, a bogami i hrvatski narod.

Je li to realno? Je li realno da trener s relativno malo iskustva podigne ovako uništenu momčad? Ponavljam, bio je odličan igrač i pravi vođa, ali izbornička pozicija je sasvim nešto drugo. Kada se tome pridoda mali vremenski period u kojem Niko treba djelovati, bojim se da ćemo se svi skupa razočarati. A onda tek slijedi ono najgore!

Tko će biti krivac? Niko Kovač! Čovjek koji je postavljen kao žrtveno janje od onih s vrha, platit će ceh na kraju. Znam da će svi sada reći: 'Ma ne, nitko neće njemu zamjerit! Nije on kriv'… Ali to je laž… Pobjednici se pamte, gubitnici zaboravljaju! I to Niko Kovač nije zaslužio. Čovjek je to kojem se trebala pružiti šansa za kormilom reprezentacije, ali ne pod ovim okolnostima. Ne isplati se uništiti još jednog trenera radi kratkoročnih interesa koji i nemaju toliko veze sa samim sportom.'