OPASNO JE STATI

Kaos na startu utrke u Austriji i prije prvog zavoja!

21.06.2015 u 12:07

Bionic
Reading

Iako se na Red Bull Ringu nesreće nakon starta događaju obično ili u prvom ili u drugom zavoju, utrka GP3 serije ovaj vikend pokazala je da se mogu dogoditi i prije...

Utrke GP3 serije voze se kao uvertira u onu elitnog automobilističkog natjecanja, što je slučaj i u Spielbergu ovog vikenda. Mladi vozači koji se dokažu u ovom natjecanju imaju priliku impresionirati F1 šefove i napraviti korak prema utrkivanju s najboljima.

Takav korak nisu napravili na Red Bull Ringu Samin Gomez, Kevin Chekkona i Mitch Gilbert koji su svoju utrku završili već na startno-ciljnoj ravnini, čak i prije prvog zavoja.

Austrijska staze poznata je po incidentima na startu, ali oni su se obično događali u prvom ili drugom zavoju. Ovaj put Gomez nije uspio pokrenuti svoj bolid pa je doživio težak udarac Chekkone, a Gilbert je također stradao u tom kaosu.

Srećom, nitko nije teže ozlijeđen, a također je odaslano još jedno upozorenje vozačima Formule 1 uoči njihove utrke koja će biti kruna cijelog automobilističkog vikenda u domu 'bikova'...