NBA GA KAZNILA

Kanađanin se skidao do gola pred ženama, pa priznao da ima problema sa psihom

29.09.2023 u 21:01

Bionic
Reading

Mladi kanadski košarkaš Joshua Primo (20) suspendiran je na četiri utakmice bez plaće zbog 'neprimjerenog i uvrediljivog ponašanja prema više žena', objavila je NBA liga.

Američki mediji prenose kako je Primo, koji je trenutačno bez kluba, pokazivao svoje intimne dijelove tijela većem broju žena.

Dužnosnici NBA lige nazvali su njegove postupke 'štetnim za ligu'. Međutim, istaknuli su da 'nisu pronašli dokaze da je on sudjelovao u bilo kakvom seksualnom ili drugom nedoličnom ponašanju osim ovih kratkih izlaganja'.

'Primo tvrdi da njegovo ponašanje nije bilo namjerno, a liga nije pronašla dokaze da je sudjelovao u bilo kakvom seksualnom ili drugom nedoličnom ponašanju osim ovih kratkih izlaganja', stoji u priopćenju NBA lige.

'Ipak, ovakvo ponašanje nije u skladu sa standardima lige i zahtijeva kaznu'.

San Antonio Spursi raskinuli su Primov ugovor 31. listopada prošle godine, a mladi košarkaš je trenutačno bez kluba. Suspenziju će odslužiti ako potpiše ugovor s drugom NBA momčadi.

Dr. Hillary Cauthen, Primova bivša terapeutkinja, prva je iznijela optužbe protiv njega prošle jeseni kazavši kako joj se 'izložio u devet odvojenih prilika'.

Kako Spursi nisu ništa poduzeli, Cauthen je tužila klub, a tužba je riješena izvan suda.

Primo je odigrao ukupno 54 utakmice u dresu Spursa, a imao je prosjek od 5.9 koševa i 1.8 asistencija po utakmici. Ubrzo nakon otkaza u Spursima, Primo je rekao da se bori sa svojim mentalnim zdravljem.

'Tražio sam pomoć kako bih se nosio s prethodnom traumom koju sam pretrpio i sada ću uzeti ovo vrijeme da se potpunije usredotočim na svoje liječenje mentalnog zdravlja. Nadam se da ću moći razgovarati o tim problemima u budućnosti kako bih mogao pomoći drugima koji su patili na sličan način. Cijenim privatnost u ovom trenutku', kazao je nedavno.