pola godine suše

Kalinićeva bolna istina: Jako je blizu neslavnog postignuća...

07.11.2018 u 10:12

Bionic
Reading

Nikola Kalinić odigrao je sat vremena u dvoboju Atletica i Borussije Dortmund ovog utorka u Ligi prvaka, no nije uspio postići svoj prvi pogodak u crveno-bijelom dresu i približava se golgeterskoj suši od punih pola godine...

Naš 30-godišnji napadač uspio se u posljednje vrijeme nametnuti treneru Diegu Simeoneu i redovito nastupa za Atletico, no nikako da postigne pogodak.

  • +14
Nikola Kalinić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nije se to dogodilo ni ovog utorka protiv Borussije Dortmund, iako je igrao do 62. minute pa se tako približio na korak do neslavnog postignuća: ako ne zabije u subotu uoči reprezentativne stanke protiv Athletic Bilbaa, proći će više od šest mjeseci od njegovog posljednjeg gola kojeg je zabio davnog 20. svibnja protiv Fiorentine.

Kalinić koji je u dresu Dnjipra i Fiorentine redovito zabijao više od desetak golova po sezoni u definitivnom je golgeterskom padu, jer i prošle sezone dok je nastupao za Milan je imao 'sušu' od pet mjeseci, između studenog i travnja bez postignutog gola, a ukupno ih je utrpao tek šest u Seriji A prije nego što je prodan u Madrid.

S obzirom na skromne nastupe Santinija, Livaje pa i Kramarića u vrhu napada reprezentacije u posljednje vrijeme, mnogo se pisalo o tome da bi pomirba Dalića i Kalinića bila dobra za hrvatsku izabranu vrstu, no Nikolina trenutna statistika toj tvrdnji ne ide u prilog...