Analiza skupine A

Kakve su šanse Hrvatske na putu do Brazila?

05.09.2012 u 16:44

Bionic
Reading

Na community portalu tribina.hr predstavili smo sve skupine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, no nama je svakako najzanimljivija skupina A u kojoj će nastupiti reprezentacija Hrvatske

Kad god treba nešto predviđati, najlakši je način pogledati kladionice. Zašto? Jer one od toga žive pretpostavljajući koja ekipa ima za što najveće šanse.

A po kladionicama, favorit skupine A je - Belgija! Tečaj na pobjedu Belgije kreće se oko nekih 2.35, dok je Hrvatska na drugom mjestu s tečajevima koji se kreću oko 3. Nakon toga, tu je Srbija, na koju su stavljeni tečajevi otprilike 3.5/4.0, pa se može reći kako niti oni nisu bez šanse. Sve druge ekipe daleko zaostaju, ali kad se pogledaju sastavi, niti jedna od njih neće biti bezazlen protivnik.

Na tribina.hr vas pitamo

Je li ovo kvalitetom najbolja skupina? Tko bi od autsajdera mogao napraviti najviše problema favoritima? Čemu se nadate od hrvatske reprezentacije?
Više na tribina.hr

Prvo kolo moglo bi otkriti mnogo toga; Belgija će morati potvrditi svoj potencijal na škakljivom gostovanju u Walesu, Srbija u Škotskoj, a Hrvatska će imati najlakši zadatak (samo na papiru) kod kuće s Makedonijom. Gledajući vrijednosti pojedinih momčadi, Wales i Škotska, sukladno očekivanjima, puni su igrača Premier lige. Glavni igrači Walesa poznati su igrači Arsenala Aaron Ramsey, novi Liverpoola Joe Allen i Tottenhamova zvijezda Gareth Bale. Škoti imaju Naismitha iz Evertona, Adama, koji je prešao u Sunderland te Morrisona, bitnu kariku igre WBA.

Što se Srbije tiče, u kadru više nema prve karike obrane Nemanje Vidića, ali i dalje Ivanović, Kolarov i Subotić čine zadnju liniju najjačom karikom. Problem ostaje kreativni dio veznog reda i napada, što se i vidjelo u posljednjem remiju kod kuće protiv Irske, kada su odigrali mršavih 0:0.

O Belgijancima se puno zna pa možemo tek ovlaš spomenuti igrače kakvi su Hazard, Witsel, Vermaelen ili Kompany, redom perjanice najboljih europskih klubova. O hrvatskoj je reprezentaciji također već puno toga napisano, ali uvijek ima novosti. O njima možete kroz svoje analize.

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!