U NAJAVI FINALA

Kakve riječi sjajnog veznjaka Manchester Cityja o Hrvatskoj; ovo se pamti

Bionic
Reading

Španjolska i Hrvatska u nedjelju igraju finale nogometne Lige nacija. Naravno, obje momčadi s istim ambicijama ulaze u taj dvoboj, ali dojam je ipak na strani Hrvatske. No, kako kaže Rodri, Španjolci znaju kako do pobjede

Nakon izbornika, De la Fuente, pred novinare je stigao i španjolski reprezentativac, Rodri, koji je prošlog vikenda s Manchester Cityjem u finalu Lige prvaka pobijedio milanski Inter te po prvi put osvojio naslov najboljeg kluba u Europi.

Za 26-godišnjaka ovo je najbolji period karijere?

'Mislim da je, kada govorimo o nogometu, o trofejima, o zrelosti. Prije dva dana smo dobili Italiju u jako teškoj utakmici, očekujem da će takvo biti i finale'.

Više od 60 utakmica ove sezone, osjećate li umor?

'Pokušavam to doživjeti smireno, pojedinačni doprinosi su bitni, ali važna je ekipa. Nisam znao kakav ću biti, ali sada sam u puno boljoj kondiciji ikada'.

Prošlog vikenda igrao je protiv Brozovića, neumornog trkača, koji je i protiv Nizozemske istrčao nevjerojatnu kilometražu?

'Jako dobro ga poznamo, zaslužio je velike pohvale za igre u klubu u reprezentaciji. Brozović je bio jedan od najboljih. Međutim, moramo se koncentrirati na cijelu ekipu'.

Trofej?

'Bilo bi sjajno osvojiti još jedan trofej za španjolsku reprezentaciju. Važno je da osvojimo trofej i otvorimo put novim pobjedama'.

Hrvatska?

'Nikada ne odustaje, nikada ne gubi glavu. To su pokazali na SP-u, uvijek idu naprijed, idu do kraja. Imaju mentalitet i nekoliko vrhunskih igrača, posebno u sredini terena'.

Vezna linija je hrvatski forte?

'Sjajno se nadopunjuju, to su igrači s različitim atributima. Vezni red predstavlja pogon svake ekipe. Modrić, Kovačić i Brozović odlično se kreću. Imaju sjajne pokrete. Sutra nas očekuje taktička bitka'.

  • +12
Liga nacija: Španjolska - Italija, 15.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Zlatna lopta, zadnja za veznjaka, pripala je Luki Modriću?

'Bilo bi sjajno osvojiti takav trofej, ali ne razmišljam o pojedinačnim trofejima. Ono što je važnije su trofeji s reprezentacijom. Najvažnije je da sutra pobijedimo. Bilo bi sjajno, ali na svijetu ima mnogo velikih igrača koji zaslužuju taj trofej'.

Hrvatska i Španjolska, najbolje u Europi?

'Ne znam jesu li najbolje, ali mi smo u finalu. Hrvatska je jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, svi su na dobroj razini. Sutra ćemo vidjeti. Dosta je vremena prošla otkako Španjolska nije osvojila trofej'.

Perišić?

'Ivan Perišić je važan igrač dio ove Hrvatske. Već dugo igra za reprezentaciju, može stvoriti puno nevolja. Hrvatska ima dobre pojedince, ali mi pokušavamo raditi na našim prednostima'.

Luka Modrić još igra ?

'On ne treba nikakve savjete, on sve zna sam. Njegov nogomet je zreo, i bilo bi sjajno za europski nogomet da nastavi igrati'.