Liga nacija logo sponzori

DAN UOČI FINALA

Španjolski izbornik morao usporediti Rodrija i Modrića; evo što misli o Hrvatu

Bionic
Reading

Dan uoči finalnog ogleda protiv Hrvatske u Ligi nacija, pred novinare je izašao španjolski izbornik 61-godišnji Luis de la Fuente

Hrvatska i Španjolska u nedjelju od 20.45 sati na Feijenoordovom De Kuip stadionu bore se za naslov pobjednika nogometne Lige nacija.

Za razliku od Hrvatske, koja se predstavila u sjajnom izdanju protiv Nizozemske, Španjolska je puno teže prošla Italiju. Pogodak za pobjedu 2:1 i plasman u finale u 88. minuti zabio je Joselu.

A s kakvim ambicijama Furija čeka ovaj dvoboj, najavio je izbornik Luis de la Fuente, koji je na ovoj funkciji od početka ove godine, odnosno nakon što je s klupe otišao Luis Enrique.

Španjolski izbornik izašao je pred novinare u podne, dok trening imaju tek u 19 sati. Zanimljivo, vrlo brzo nakon hrvatskog (o.a. Vatreni treniraju od 17 sati), na istoj lokaciji, u Feijenoordovoj nogometnoj akademiji, u Varkenoordu. No, postoji velika vjerojatnost da se momčadi mimoiđu, jer u tom kampu postoji pet, šest prekrasnih terena.

Španjolski izbornik za početak je usporedio dvije momčadi, pomlađenu Španjolsku i iskusnu Hrvatsku.

'Vidim da je vrlo izjednačeno, svatko sa svojim karakteristikama. Pokazali smo da smo danas dvije najbolje momčadi u Europi'.

O mogućim promjenama u sastavu.

'Pričekajmo posljednji trening, svi su dobro. Nitko nas neće iznevjeriti. Idemo se igrati. Promjene se ne rade iz hira'.

Usporedio je De la Fuente Rodrija i Modrića.

'Teško je biti objektivan. Već sam rekao da je Rodri najbolji veznjak na svijetu. Ali njih dvojica su najbolji na svojim pozicijama'.

S obzirom da je kraj sezone, a igrači su umorni. Uz to Hrvatska i sjajno igra u produžecima, brine li to španjolskog izbornika.

'Vidim svoju momčad u ovim, teškim trenucima sezone, jer uistinu su igrači već umorni. Međutim, motivacija pobjeđuje sve, pa ih ponekad moram 'usporavati'. Vježbali smo i penale, jer to nije samo stvar sreće'.

Pitali su izbornika i za Danija Olma, koji je dugo vremena igrao u zagrebačkom Dinamu, a sada je dio Furije.

'On je spreman za utakmicu, oporavio se. Prema tome, računam i na njega. A koliko znam, on s ejako rado sjeti svog života u Zagrebu'.

Osvrnuo se još jednom i na Modrića.

'On sve svoje protivnike drži na 'rubu', ali ne samo on već i njegovi suigrači. Njegov potencijal, ali i cijele hrvatske momčadi je ogroman. I zato ćemo morati uložiti puno truda kako bi ih zaustavili'.

Kakav rezulatat očekuje u nedjelju?

'Znam da bi ljudi voljeli da završi 8:7. Ali treneri to ne vole. A završit će točno onako kako mora'.

Nakon odlaska Ronalda iz Reala, španjolska LaLiga spremna je za novu zvijezdu, Kyliana Mbappea.

'Ne brinem se ni oko toga, i hoće li Mbappe doći. Samo sam zabrinut zbog sutrašnje utakmice'.

Za finalnu utakmicu najavljen je dolazak još većeg broja hrvatskih navijača. A Nizozemci su priznali da su se osjećali kao da su oni gosti.

'Mi smo privilegirani s našim navijačima. I da je samo jedan, imali bi osjećaj kao da je 40 milijuna navijača uz nas. Siguran sam da će španjolskih navijača biti više na tribinama nego protiv Italije'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal