PRIČA VIKENDA

Kakve poruke čovjeku koji je srušio snove hrvatske reprezentacije

08.10.2017 u 12:09

Bionic
Reading

Finski veznjak Pyry Soiri zakomplicirao je život Hrvatskoj, a njegov pogodak na Rujevici za izjednačenje pretvorio ga je u junaka na Islandu

Island je dobio neočekivanu priliku, u zadnjem kolu sve ovisi samo o njemu, ako pobjedi ide izravno na SP. S druge strane Hrvatska je u teškoj situaciji prije gostovanja u Kijevu, jer joj ni remi više ne jamči play-off...

'Krivac' za to je 23-godišnji Pyry Spiri koji igra za bjeloruski Shakhytor. On je u 90. pogodio za 1:1, šokirao hrvatsku javnost, a Ante Čačić je nakon novog kiksa dobio otkaz.

Taj senzacionalan rezultat na Rujevici odjeknuo je na Islandu, ni tamo nitko nije vjerovao da Finska može iznenaditi. Zato je Spoiri postao novi ljubimac 'Otočana'.

  • +29
Hrvatska - Finska, kvalifikacijska utakmica za SP 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na Facebooku je na Islandu brzo osnovao njegov fan klub koji već ima 3500 članova.

'Majka Sopirija me je kontaktirala i presretna je s tom incijativom', napisao je jedan član.

  • +6
Turska - Island, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: UMIT BEKTAS

Mladi Finac je dobio na desetke poruka, a jedna je bila posebna, jer je od predsjednika Islandskog nogometnog saveza Guðnija Th. Jóhannessona.

'Ništa još nismo napravili, ali sada je sve u našim rukama. Sjajna nordijska suradnja zahvaljujući Pyryju Soiriju,' napisao je prvi čovjek islandskog nogometa.

Inače, Pyry nikada nije bio na Islandu, a sada je dobio na desetke poziva da posjeti njihovu zemlju. Navijači Islanda mu preko društvenih mreža obećavaju da neće morati platiti niti jedno piće u kafiću. Za njega će svuda sve biti besplatno.