ELITA NA UTAKMICI

Kakve face u loži Maksimira; predsjednik Uefe, Zvonimir Boban, političari, ali i jedan milijarder...

Bionic
Reading

Dvoboj Dinama i Chelseaja na otvaranju Lige prvaka odigran je u sjajnoj atmosferi pred više od 20.000 gledatelja na stadionu Maksimir

Osmo Dinamovo izdanje u Ligi prvaka nije moglo početi bolje. Na stadionu Maksimir je 'pao' bivši europski i engleski prvak i engleski velikan Chelsea.

Nažalost, kako je istočna tribina i dalje zatvorena nakon potresa, u prodaju je pušteno tek nešto više od 20.000 ulaznica razgrabljenih za nekoliko sati. Navijačima Chelseaja bila je osigurana južna tribina, a u Zagreb ih je doputovalo 500-injak.

Atmosfera je cijeli susret bila sjajna, tribine se nisu gasile, a ritam su davali raspjevani BBB gurajući Modre prema velikom podvigu i pobjedi 1:0 golom Mislava Oršića u 13. minuti.

Ogled Modrih i Bluesa iz maksimirske lože pratio je i predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin, koji je za otvaranje Lige prvaka izabrao baš Zagreb.

  • +43
Dinamo - Chelsea, 1. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

Čeferin je bio u društvu UEFA-ina direktora i legende Vatrenih i Dinama Zvonimira Bobana koji se nakon niza godina ponovo pojavio na maksimirskom stadionu.

Među brojnim uglednicima i poznatim imenima bili su i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, gradonačelnik Tomislav Tomašević....

Utakmicu je pratio i novi vlasnik londonskog kluba, američki milijarder Todd Boehly.

  • +9
Slavlje Dinama Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic
  • +2
Navijači na utakmici Dinamo - Chelsea Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac