VELIKE RIJEČI

Kakva izjava trenera Betisa o Dinamu! Pila li naopako ili...?

20.12.2023 u 16:58

Bionic
Reading

Trener španjolskog prvoligaša Betisa Manuel Pellegrini (70) rekao je u srijedu da njegov klub nije favorit za osvajanje Konferencijske lige, a u veljači će ozbiljno pristupiti utakmicama sa zagrebačkim Dinamom u šesnaestini 1/16 finala tog natjecanja.

Dinamo i Betis će igrati 15. veljače u Sevilli, pa 22. veljače u Zagrebu.

"Utakmicama s Dinamom ćemo ozbiljno pristupiti. To je veliki protivnik koji običava igrati u Ligi prvaka, gotovo svake godine. Možda je trenutno malo izgubljen na tablici, ali će se vjerojatno pojačati. U veljači ćemo ga proučiti, prije toga ćemo biti usredotočeni na španjolsko prvenstvo i kup", dodao je Pellegrini.

Hrvatski prvak se trenutno nalazi na trećem mjestu u prvenstvu, iza Rijeke i Hajduka, dok je Betis sedmoplasirani u španjolskom prvenstvu.

Betis u četvrtak pred svojom publikom dočekuje vodeću Gironu.

"Girona prolazi kroz sjajno razdoblje, pa ćemo morati odigrati ozbiljno u obrani, a prilike u napadu pretvoriti u pogotke. Na svom terenu smo agresivni, a uz to želimo imati loptu u svom posjedu", rekao je Pellegrini koji je tri i pol godine na klupi Betisa.

Ofenzivni vezni Nabil Fekir (30), počeo je u utorak trenirati sa suigračima, nakon što je zbog ozljeda odigrao samo 77 minuta ove sezone.

"Polako će pojačavati intenzitet vježbanja, kako budu odmicali treninzi. Počeo je raditi na travnjaku i to je važno. Nadamo se da će nakon Božića normalno trenirati sa suigračima", izjavio trener Betisa.

Pellegrini protiv Girone ne može računati niti na ponajboljeg igrača Isca Alarcona (31), nekadašnjeg španjolskog reprezentativca, zbog skupljenih pet žutih kartona.

Ima i još četvoricu ozlijeđenih igrača - defenzivnog veznog Guida Rodrigueza (29), vratara Claudija Brava (40), središnjeg braniča Marca Bartru (32) i desnog beka Youssoufa Sabalya (30).

"Bartra bi se trebao vratiti početkom ili sredinom veljače, još uvijek mu je potrebno vremena za oporavak, a također i Bravu", napomenuo je.

Trojica Betisovih igrača - stoper Chadi Riad (20), lijevo krilo Abde Ezzalzouli (22) i Sabaly - dobili su pretpoziv Maroka i Senegala za nastup na Afričkom kupu od 13. siječnja do 11.veljače. Afrički kup se igra neposredno prije ogleda Betisa i Dinama.

"Kada doista budu pozvani vidjet ćemo što će biti jer još uvijek nemamo službeni popis. Sabaly je već dugo ozlijeđen. Nadam se da će se oporaviti što prije, kako bi igrao za svoju reprezentaciju ili za nas", rekao je Pellegrini.

Zbog ozljede protiv Dinama vjerojatno neće biti argentinskog reprezentativca Guida Rodrigueza, koji je još uvijek na štakama, a čiji se povratak očekuje u veljači ili ožujku.

Betis bi zbog svega navedenog mogao u siječnju potražiti nove igrače na tržištu.

"Imat ćemo sastanke u klubu oko toga, također moramo vidjeti tko će igrati na Afričkom kupu", odgovorio je Pellegrini. "Znamo financijske mogućnosti pa ćemo procijeniti što je najbolje za Betis", dodao je.

Betis je remizirao u posljednje tri prvenstvene utakmice s Real Sociedadom (0-0), Real Madridom (1-1) i Almerijom (0-0), a u Europskoj ligi je izgubio zadnje dvije od Rangersa (2-3) i Sparte Prag (0-1). Zbog ta dva poraza ispao je iz Europske lige u slabiju Konferencijsku ligu.