'STARA DAMA' NA MUKAMA

Kako uopće riješiti takav problem; u pitanju su milijuni, a u Juventusu su potpuno nemoćni

30.07.2019 u 16:05

Bionic
Reading

Gonzalo Higuain (31) trn je u oku čelnicima Juventusa koji bi ga se rado rješili, ali argentinski napadač zbog ogromne plaće ne želi iz talijanskog prvaka. Na stolu je nova ponuda za ovog golgetera, ali...

Argentinski napadač još ima dvije godine ugovora i namjerava ih odraditi do kraja, osim ako ne pronađe klub s kojim se može boriti za trofeje, a uz to i imati jednako dobru plaću kao što je trenutačno ima u Juventusu.

Naime, 'stara dama' Higuainu godišnje na račun isplaćuje čak 9,5 milijuna eura, a to su druga najveća primanja u Serie A iza nedodirljivog Cristiana Ronalda (31 milijun eura).

I zato bi ga se u Juventusu rado riješili, skinuli bi s proračuna njegovu plaću, a usput nešto i zaradili od odštete te bi taj novac mogli investirati u neka druga pojačanja koja se vežu uz torinskog velikana (Pogba, Eriksen, Icardi...).

No ima jedan problem, Higuain ne želi otići, a i novi trener Maurizio Sarri obožava ovog ofenzivca i zasad će ga se teško potjerati iz najjačeg talijanskog kluba.

Bilo je upita iz Kine, Premiershipa i Italije, no ništa dovoljno dobro da bi se Higuaina privoljelo na odlazak.

  • +10
Argentinski nogometaš Gonzalo Higuain Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Najveći kamen spoticanja upravo su velika godišnja primanja koja Higuain više ne može dobiti nigdje, osim u Kini gdje ne želi, pa svi pokušaju da ga se dovedu propadaju u startu.

Prema novim informacijama talijanskih medija, Roma se opet vratila u igru za Higuaina i spremna je dati Juventusu 36 milijuna, a za Argentinca su pripremili pet milijuna eura po sezoni.

  • +7
Juventus - Tottenham, prijateljska utakmica, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I ako Juventus pristane  na ovu odštetu (Higuaina su 2016. platili Napoliju 90 milijuna) sumnjamo da će se Higuain složiti sa svojom plaćom, osim ako mu dio ne kompenziraj upravo njegovi sadašnji poslodavci.