U ČAST MAJCI DUBROVKINJI

Kako je Hrvat iz Perua postao priča dana na Bostonskom maratonu; istrčao je 11. vrijeme!

17.04.2018 u 15:06

Bionic
Reading

Na svjetski poznatom Bostonskom maratonu, na kojem je ove godine nastupilo oko 30.000 trkača, posebna priča postao je Daniel Daly koji je pod hrvatskom zastavom osvojio vrlo dobro 11. mjesto

Kako piše portal 3sporta.com, treći ponedjeljak u travnju već je 122 godine rezerviran za jedan od najpoznatijih svjetskih maratona – Boston Marathon. Ove godine nastupilo je oko 30.000 trkača, a vremenske ih prilike nisu mazile: temperatura od svega tri stupnja Celzijusa, snažan vjetar i kiša sve od Hopkintona do Bostona.

U muškoj konkurenciji, kada su hrvatski trkači u pitanju, sjajan rezultat ostvario je 33-godišnji Daniel Daly s adresom u SAD-u, koji je rođen u Peruu. Završio je maraton na 11. mjestu (vrijeme 2:27:54), a odmah poslije završetka utrke ovaj simpatični trkač otkrio je zašto je trčao pod hrvatskom zastavom:

'Trčim pod hrvatskom zastavom jer preko majčine strane obitelji imam hrvatsko državljanstvo. Njena je obitelj iz Dubrovnika i baš ovo ljeto dolazimo u posjet. Oduvijek sam želio predstavljati Hrvatsku, čak sam 2016. na Svjetskom prvenstvu u polumaratonu trčao za Hrvatsku, no cijelu 2017. godinu bio sam ozlijeđen, tako da mi je ovo zapravo prva utrka nakon dvije godine', kazao je Daniel Daly, koji živi u američkoj saveznoj državi Connecticut, za 3sporta.com.

Treba još reći kako su osim Dalyja na Bostonskom maratonu - na kojem je pobijedio Japanac Yuki Kawauchi - trčala još tri Hrvata: Vedran Vučković, Neven Kamenski i Mislav Novoselac.

Tko zna, možda nakon ovog sjajnog rezultata organizatori Zagrebačkog maratona dođu na ideju da kao posebnog gosta pozovu Daniela Dalyja.

  • +20
26. Zagrebački maraton, 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL