MLADA NBA ZVIJEZDA

Kako je Dario Šarić zaludio navijače; objavljen video njegovih najboljih poteza

24.03.2017 u 15:09

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš Dario Šarić u svojoj prvoj NBA sezoni oduševio je sve kritičare, a vjerojatno je igrom iznenadio i samoga sebe. Naime, sve je izglednije kako će prestižnu nagradu za Najboljeg novaka u NBA-u (Rookie) dobiti upravo Šarić koji je trenutačno najbolji igrač Philadelphia 76ersa

Mladi Šibenčanin Dario Šarić proslavit će 8. travnja 23. rođendan, a nekoliko dana kasnije odigrat će i svoju posljednju utakmicu u sezoni kada gostuju kod New York Knicksa u legendarnoj dvorani Madison Square Garden.

Izostanak prvog izbora NBA drafta 2016. Bena Simmonsa (teška ozljeda stopala) te nakon toga i sjajnog centra Joeal Embiida, koji je zbog ozljede odigrao samo 31 utakmicu, otvorila je Šariću još više prostora da se pokaže na velikoj sceni. Naravno, nije mala stvar za klub da njihov igrač osvoji prestižnu nagradu za Najboljeg novaka u NBA-u (Rookie oft he Year).

Iako su Philadelphia 76ersi posljednjih sezona po broju pobjeda jedna od najlošijih momčadi u NBA ligi 208 cm visoki Šarić sjajno se uklopio u momčad koja je u izgradnji i koja će, ako ih zaobiđu ozljede, za koju godinu biti u vrhu lige.

Dosad je Šarić u NBA ligi odigrao 71 utakmicu uz prosječno provedenih 26,1 minutu u igri u učinak od 12,6 koševa, 6,3 skoka i 2,2 asistencije

Najnoviji video posvećen Šariću u minutu i pol donosi najbolje akcije mladog hrvatskog košarkaša u kojima je pokazao kako se radi o jednom od najsvestranijih europskih košarkaša. Dosad je Šarić u NBA ligi odigrao 71 utakmicu uz prosječno provedenih 26,1 minutu u igri u učinak od 12,6 koševa, 6,3 skoka i 2,2 asistencije. Šut iz igre mu je zasad 41.3% trice od čega trice gađa sa 32,4%. Dodajmo tome da slobodna bacanja gađa sjajnih 78.7% te da je najbolju utakmicu odigrao nedavno na gostovanju kod Los Angeles Lakersa kada je u pobjedi 118:116 sudjelovao sa 29 koševa, sedam skokova i pet asistencija. Najviše skokova (15) ubilježio je protiv New York Knicksa, a najviše asistencija (8) protiv Detroit Pistonsa.  

'Obožavam Darija Šarića, volim sve što on predstavlja, stvarno to mislim. Svi smo dugo pričali o tom mitu u izmaglici, Dariju Šariću, on dolazi, on dolazi, tko je taj Šarić? Uvijek smo zaključivali istu stvar, govorili da ćemo ga voljeti. On je utjelovljenje našeg radničkog mentaliteta plavih ovratnika, slon u staklariji koji ne iznevjerava nikoga. Puno radi za momčad, puno brine, mislim da predstavlja gotovo sve što nastojim usaditi momčadi kako bi ovaj grad bio ponosan na nas. Ponosan sam kako je snažno ušao u NBA ligu, na tako upečatljiv način', kazao je nedavno trener Sixersa Brett Brown.