znamo kako je završio kopić

Kako će u Hajduku reagirati na Vulićevu čestitku Luki Modriću?

26.09.2018 u 16:28

Bionic
Reading

Već su dva dana prošla od izbora kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, Luke Modrića, za najboljeg igrača svijeta u 2018. godini, ali reakcije na njegov izbor još se uvijek ne stišavaju

Naravno, svjesni smo da su Portugalci razočarani što u Fifinom izboru nije pobijedio Cristiano Ronaldo, baš kao što se i dio Barceloninih navijača odnosno argentinskih pristalica čudi što njihov Lionel Messi nije bio ni u najužem izboru, ali zašto se o Modrićevom izboru mora polemizirati i u Hrvatskoj?

Naime, iz Hajduka su u utorak poslali poruku kako će oni čestitati kada i kome žele, a njihovo obrazloženje prenosimo u cijelosti.

Polako, ali vrlo ozbiljno poprima apsurdnu, a bit ćemo toliko slobodni pa kazati i - smiješnu, konotaciju svaka situacija oko toga tko je kome, kako, zašto i zbog čega na nečemu čestitao ili možda nije.

>> Hajdukovo objašnjenje oko čestitanja Luki Modriću rastužit će mnoge

Isto tako, sada već pa kronično forsirano potenciranje teze među najširom javnošću kako je HNK Hajduk nekome čestitao i na koji način na nekom rezultatu te na tome prikupljanje bilo kakvih poena, ovakvih ili onakvih, smatramo neprimjerenim pa i štetnim.

HNK Hajduk je čestitao i čestitat će svakom pojedincu ili grupi koji su na bilo koji način vezani uz Klub ili grad Split. Bilo kakvo trgovanje jeftinim poenima nas ne zanima.

HNK Hajduk Split

  • +20
Dodjela Fifine nagrade The Best Izvor: Pixsell / Autor: Tim Goode/Press Association/PIXSELL

S obzirom da je Hrvatska demokratska zemlja i da svatko ima pravi iznijeti svoje mišljenje, tako moramo dati pravo i autoru ove Hajdukove poruke da prenese stav kluba s Poljuda. I zbog toga se nitko nema pravo ljutiti na njih. Zašto? Jednostavno, ne moraju svi razmišljati isto. Bez obzira koliko to nekome bilo čudno.

No, bit će zanimljivo vidjeti hoće li ti isti ljudi dopustiti svom treneru Zoranu Vuliću da brani svoje stavove. A on ih je artikulirao ovako.

'Luka je nagradu dobio apsolutno zasluženo. Mislim da je to pokazao u Realu i reprezentaciji. Ako ćemo biti iskreni i pošteni nije imao konkurenta'.

Na pitanje je li Modrić i bolji igrač od Ronalda i Messija, Vulić je za Sportklub rekao i ovo.

'Možda su oni bolji igrači i vjerojatno jesu, ali ovu godinu koju je odigrao Luka mislim da je apsolutno zaslužio trofej'.

Sjetimo li se da je Željku Kopiću presudila kava s Igorom Štimcem, smijemo li pomisliti da će Vulićeva čestitka Modriću dovesti do istih posljedica?