bravo, nole

Đoković održao lekciju srpskom izborniku i kapetanu te im objasnio tko je najbolji nogometaš na svijetu

25.09.2018 u 21:28

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i veznjak Reala. Luka Modrić, u ponedjeljak je izabran za najboljeg igrača svijeta u 2018. godini

Naravno, mišljenja su podijeljena i uvijek netko ima svog favorita. No, Modrić je u konkurenciji Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha osvojio najviše glasova (29 posto), odnosno gotovo deset posto više od Ronalda (19 posto). Salah je pak skupio 11 posto glasova.

U izboru su sudjelovali izbornici, kapetani, navijači i novinari, a posebno zanimljivo bilo je vidjeti tko je dao glasove Modriću.

  • +20
Dodjela Fifine nagrade The Best Izvor: Pixsell / Autor: Tim Goode/Press Association/PIXSELL

Iz zemalja u regiji, Modrićevo znanje nagradili su izbornici BiH (Robert Prosinečki), Makedonije (Igor Angelovski), Crne Gore (Ljubiša Tumbaković) i Slovenije (Tomaž Kavčič)

Srpski izbornik Mladen Krstajić Luku nije uvrstio niti među tri najbolja. On je svoje glasove podijelio ovako: Ronaldo, Hazard, Griezmann.

Također, među kapetanima iz regije Luka Modrić je najbolji za Edina Džeku (BiH), Stevana Jovetića (Crna Gora), Bojana Jokića (Slovenija), Gorana Pandeva (Makedonija) i Samira Ujkanija.

Srpski kapetan Aleksandar Kolarov najviše je glasova dao Messiju pa De Bruyneu i tek onda Modriću.

E sad, ima li u ovom glasovanju kakve poruke, ljubomore ili nećeg trećeg, nećemo znati.

No, zato je stvar popravio srpski tenisač Novak Đoković, koji je i za vrijeme svjetskog prvenstva pokazao da mu prijateljski odnos s hrvatskim sportašima ne smeta.

Zato je Modriću, nakon izbora - jasno i glasno poručio:

'Apsolutno zasluženo majstore. Neka je sa srećom'.

Pa kad već nisu Krstajić i Kolarov dali glas, Modriću je stiglo priznanje od jednog od najvećih tenisača današnjice.