traži novog protivnika

Kakav udarac za Filipa Hrgovića; bio je uvjeren da je našao 'protivnika po mjeri', ali borbe definitivno neće biti

21.01.2022 u 18:41

Bionic
Reading

Hrvatski boksački teškaš Filip Hrgović morat će svog protivnika tražiti dalje po IBF-ovoj ljestvici izazivač

Kako piše Fightsite.hr, posljednje vijesti ipak više nisu tako dobre. Iako je Tony Yoka prihvatio meč protiv Filipa Hrgovića, koji bi ujedno bio okršaj za IBF-ovog obaveznog izazivača teške kategorije, taj meč neće biti moguće u ovom trenutku dogovoriti. Razlog je pravne prirode, odnosno obaveze Francuza da odradi jedan već ugovoreni meč.

Naime, Yoka je 15. siječnja trebao odraditi meč protiv Martina Bakolea, no on je odgođen zbog COVID-19 mjera u Francuskoj, koje su onemogućile prisustvo fanova na tribinama. Yokini promotori iz Top Ranka, koji je zapravo njegov ko-promotor, smatrali su da je meč time otkazan te da njihov boksač može krenuti u dogovaranje okršaja s 'El Animalom'.

Ipak, nisu bili u pravu. Bakoleov menadžment je reagirao poslavši IBF-u zahtjev za otkazivanjem meča. IBF-ovi pravnici pregledali su poslanu dokumentaciju te su donijeli odluku kako Francuz nema pravo nastupa za njihovog izazivača prije nego odradi meč koji ima službeno dogovoren.

To je ovog petka otkrio poznati novinar Dan Rafael, a prenio je elitni boksački portal BoxingScene. Informacija dolazi direktno iz IBF-a, koji zapravo nije dugo niti vijećao prije nego su donijeli ovu odluku. Lako je zaključiti kako je onda Yokin ugovor za meč protiv Bakolea poprilično jasan i nije imalo smisla ići protiv njega.

Cijel članak pročitajte OVDJE.