KLUB SVE POTVRDIO

Kakav preokret u vezi Cristiana Ronalda! Portugalac je odlučio kako neće biti izdajnik, zna se i njegova ogromna plaća te poziv koje osobe je presudio

27.08.2021 u 17:07

Bionic
Reading

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo napustio je Juventus kako bi potpisao za Manchester City, ali je završio u gradskom rivalu Unitedu, što su 'Crveni vragovi' potvrdili

Dok ne padne potpis na ugovoru ništa nije sigurno. Najbolje to pokazuje situacija oko Cristiana Ronalda. Ovaj 36-godišnji napadač oprostio se od suigrača u Italiji, sjeo u zrakoplov i poletio za 'Otok'. Vjerovalo se da ga sati dijele od potpisa za Manchester City, ali odjednom su 'Građani' izgubili interes ili su dobili 'figu' od Ronalda.

Kako nešto ne štima vidjelo se je po mlakoj reakciji trenera Cityja Pepa Guardiole na pitanje o Ronaldu koji je rekao da ne odlučuje niti on, niti klub, nego samo igrač.

A Ronaldo je odlučio da neće biti 'Juda' (kako bi ga tretirali u crvenom dijelu Manchestera), da neće napraviti izdaju, te su odjednom krenuli pregovori s Unitedom koji je kontaktirao njegovog menadžera Jorgea Mendesa. Sve je okončano uspješno i Portugalac se vratio na Old Trafford na kojem je igrao šest sezona.

'Uvijek smo imali dobru komunikaciju i ako se ikad namjeravao odmaknuti od Juventusa, zna da smo ovdje', rekao je trener Uniteda Ole Gunnar Solskajer u trenucima dok se mislilo da je Ronaldo otišao u gradskog rivala.

Inače, glavni krivac za preokret je legendarni trener Alex Ferguson koji ga je vodio u Unitedu i koji je nazvao Ronalda što je bilo dovoljno da Portugalac kaže 'DA', a Ronalda je nagovarao i Paul Pogba.

Portugalac je u Unitedu postao globalna zvijezda zahvaljujući svojim golovima na Old Traffordu između 2003. i 2009. godine. Zabio je 118 pogodaka u 292 utakmice za klub, uključujući 42 u 49 susreta u sezoni 2007/08 u kojoj je United osvojio prvenstvo i Ligu prvaka.

Nakon što je osvojio tri naslova Premieshipa, jedan FA kup, dva Liga kupa, Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo, u ljeto 2009. otputovao je u Real Madrid za 94 milijuna eura što je onda bio svjetski rekord po isplaćenoj odšteti za nekog nogometaša.

United i Ronaldo dogovorili su dvogodišnji ugovor, on bi imao plaću od oko 25 milijuna eura po sezoni, a od potpisa ih još dijeli liječnički pregled.