'masna' zarada

Trebao je biti nasljednik Arijana Ademija, ali je odigrao samo 55 utakmica za Dinamo; sada u fantastičnom transferu odlazi u Bundesligu

27.08.2021 u 13:45

Bionic
Reading

Još se jednom pokazalo kako Dinamo jednostavno zna prodati svoje igrače i zaraditi nevjerojatan novac. Posljednji je primjer Kristijan Jakić (24) koji s Maksimira odlazi nakon samo jedne prave sezone, no Dinamo će njegovom prodajom zaraditi nevjerojatan novac

Dug je popis igrača čijom je prodajom Dinamo proteklih godina odradio sjajan posao i osigurao fantastičnu zaradu. Posljednji među njima je defenzivni veznjak Kristijan Jakić (24) koji će do kraja ovog prijelaznog roka napustiti Maksimir i potpisati za Eintracht iz Frankfurta.

Realno, u Dinamu su Jakića doveli kao potencijalnog nasljednika kapetana Arijana Ademija, a on je prošle sezone opravdao sva očekivanja. No, početkom ove sezone sukobio se s trenerom Damirom Krznarom i klupskim čelnicima, zbog toga je izbačen iz momčadi. Razlog sukoba bila je ponuda koja je za njega stigla iz Bundeslige...

Sad je potpuno jasno da će Jakić u sljedeća dva ili tri dana postati novi igrač Eintrachta iz Frankfurta, čeka se samo konačni dogovor klubova oko nekih detalja.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +25
Uzvratna utakmica play-offa UEFA Lige prvaka, Dinamo - Sheriff Tiraspol Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Već se sada zna da će Dinamo za Kristijana Jakića dobiti odštetu od čak sedam milijuna eura, a potencijalno još koji milijun na ime bonusa i sljedećih transfera. 

Kako god bilo, fantastičan je to posao i 'masna' zarada na prodaju igrača koji je za Dinamo odigrao ukupno 55 utakmica u svim natjecanjima te zabio tri gola. Prošle se sezone afirmirao na Maksimiru, nakon što je za 1,2 milijuna eura stigao iz Lokomotive, a ove je odigrao 11 utakmica.

Transfermarkt je Jakića procijenio na 'samo' četiri milijuna eura, ali i oni nekad pogriješe. Dinamo će tako ovom neočekivanom prodajom popuniti klupsku blagajnu, no u isto vrijeme će izgubiti požrtvovnog veznjaka koji je bio izuzetna zamjena za kapetana Ademija na utakmicama koje je ovaj morao propustiti zbog ozljeda.