čeka potpis s barcom

Kakav posao Aubameyanga; osim što je otišao iz 'gubitničkog' Arsenala, od Topnika je uz ispisnicu dobio i pravo bogatstvo

02.02.2022 u 11:33

Bionic
Reading

Gabonski napadač Pierre-Emerick Aubameyang (32) dogovorio je sporazumni raskid ugovora s Arsenalom i sada više nema prepreka za njegov prelazak u redove Barcelone.

Aubameyang nije igrao za Topnike od prosinca 2021. godine nakon što je izgubio mjesto u momčadi zbog nediscipline. Menadžer Mikel Arteta oduzeo mu je kapetansku traku, te ga poslao nba tribinu.

Gabonski napadač je stigao u Arsenal u siječnju 2018. iz Borussije Dortmund za 60 milijuna eura, a u 163 nastupa zabio je 92 gola pri čemu sedam ove sezone.

Igrao je i za Milan, Dijon (posudba), Lille (posudba), Monaco (posudba) i St-Etienne.

'Aubi želimo sve najbolje u sljedećem poglavlju u karijeri i zahvaljujemo mu na doprinosu klubu', poručili su iz Arsenala.

Aubameyang bi karijeru trebao nastaviti u Barceloni, a klub iz Londona neće dobiti ni centa odštete.

Međutim, Topnike to očito ne zamara, jer svim su se silama željeli riješiti Gabonca, a to potvrđuje što su mu pristali isplatiti osam milijuna eura samo da raskine ugovor i ode prije njegova isteka, a koji je vrijedio do lipnja 2023. godine.

Aubameyang je u utorak prošao liječnički pregled i sve što je ostalo je službena objava iz Blaugrane. Mediji navode kako bi trebao potpisati ugovor na godinu i pol.